7 nejlepších receptů na vánoční úlky (vosí hnízda), které nesmí chybět na vánočním stole

91145352-6467f36ea88185-full 2.
Nepečené včelí úlky polité čokoládou

Fantazie! Nepečené, chutné a pěkně to vypadá. Je to sice piplačka, ale o to víc mě těší, když každému doma chutnají.

Čtěte také: Jak zpomalit proces stárnutí a zůstat mladší po delší dobu? Víme jak na to!

Budeme potřebovat: 200 g dětské piškoty, 100 g moučkový cukr, 100 g másla, 2 lžičky kakao, 1 bal. vanilkový cukr, 4 lžíce rum, 4 PL mléko,
Krém: 80 g máslo, 50 g moučkový cukr, 1 ks žloutek, 4 lžičky rum, 35 ks kulaté piškoty.

Postup: Piškoty rozdrtíme válečkem na těsto nebo pomocí kuchyňského mixéru na jemný prášek. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Máslo, cukr, žloutek a rum utřeme na hladký krém. Z připraveného těsta odebíráme menší kousky, které dáváme do formičky, uděláme druhou stranou vařečky dírku, do které dáme krém a přiklopíme piškotem. Necháme den nebo dva dny odležet, aby piškot změkla a můžeme je podávat. Celý úl můžete polít čokoládou.

  DALŠÍ RECEPT NA DALŠÍ STRANĚ ➔

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Pokračování článku na další stránce