7 nejlepších receptů na vánoční úlky (vosí hnízda), které nesmí chybět na vánočním stole

44245459-13678e07bd2565-full-1 3.
Kokosovo-ořechové mlsání – dělbuchy

Spojení těch nejlepších chutná! Sice hodně cukru, ale množství můžete upravit podle sebe.

Čtěte také: Domácí theraflu: Naučte se tento recept a neplýtvejte desítky eur na instantní nápoje proti chřipce

Budeme potřebovat: Linecké pečivo: 250 g hera / Palmarin, 400 g hladká mouka, 100 g moučkový cukr, 3 ks žloutky, 1 bal. zlatý klas / vanilkový pudink, 1 bal. vanilkový cukr,
1. vrstva: 300 g mleté vlašské ořechy, 270 g moučkový cukr, 120 g másla, 3 lžíce rum, 40 g kakao,
2. vrstva: 500 g moučkový cukr, 150 g kokos, 6 lžic rum, 100 g máslo,
Na polití: čokoláda

Postup: Mouku prosejeme přes jemné síto minimálně 2x, přidáme ztuhlou Heru nebo Palmarin (nastrouháme), žloutky, cukr, zlatý klas nebo vanilkový pudink, vanilkový cukr a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 2 -3 hodiny. Potom těsto rozválíme na 3-4 mm a vykrajujeme kolečka s rozměrem jaké máme včelí úlky nebo můžete použít odměrku od kávy nebo mini naběračku. V originálním receptu se používala odměrka od kávy – v konečném důsledku to vypadalo jako mini bombička, která byla kulatá a ne špičatá, ale já jsem ji doma neměla, tak jsem použila včelí úlky. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 minut. Všechny suroviny na 1. vrstvu a všechny suroviny na 2. vrstvu důkladně zpracujeme, abychom vytvořili jednotné hmoty, které budeme plnit do formiček. Připravíme si formičku nebo odměrku a začneme vrstvit. Nejdříve bílé, pak tmavé a nakonec to přilepíme lineckého kolečkem. Aby se hned první vrstva nenalepila na formičku, obalila jsem ji ještě v moučkovém cukru. Ale jen lehce, protože v receptu je toho cukru hodně. Odložíme do lednice a pak obalíme v rozpuštěné čokoládě. Jsou sladké, příště určitě moučkového cukru ubere, ale jsou fantastické!

  DALŠÍ RECEPT NA DALŠÍ STRANĚ ➔

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Pokračování článku na další stránce