Bílkový krém: Nejlepší recept, jehož chuť si ihned zamilujete

potřebujeme:

  • 250g krystalového cukru
  • 3 bílky
  • 80ml vody
  • Špetku kyseliny citronové

postup:

Oddělíme si bílky od žloutků, přičemž si dáváme pozor, aby se do bílků nedostalo žádné žloutek.

Čtěte také: Jste milovníci vína? 8 mýtů o vínu, které stále přetrvávají!

bielkovy-krem1
Připravíme si hrnec, kde nasypeme cukr a nalijeme vodu. Za stálého míchání přivedeme k bodu varu. Když nám směs sevře, snížíme teplotu na minimum.

bielkovy-krem2
Z hmoty vaříme sirup a to zda je hotový zjistíme tak, že ho kápneme do studené vody. Správný sirup bude při kontaktu s vodou držet tvar. Také by se z něj měli dát formovat kuličky.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
bielkovy-krem3
Taková konzistence vznikne přibližně po 15 minutách vaření. Pokud ji máme, do sirupu přidáme trošku kyseliny citrónové a sirup pořádně zamícháme.

bielkovy-krem4
Vyšleháme bílky na tuhý sníh. Ještě horký sirup pomalu smícháme do tuhého sněhu.

Směs je třeba nechat vychladnout, ale musíme ji ještě 15 minut míchat. Takže bude nejlepší, pokud tuto pěnu jemně domísí při otevřeném okně či na chladnějším místě.

bielkovy-krem5