Když se naučíte tento recept na domácí Raffaelo, už nikdy po něm...

Když se naučíte tento recept na domácí Raffaelo, už nikdy po něm nesáhnete v obchodě

Kdo by si někdy nerad pochutnal na něčem sladkém … Někdo častěji, někdo jen výjimečně. Do které skupiny patříte vy? Lákavé sladkosti na nás číhají odevšad, rozhodli jsme se podělit se s vámi o recept, na který jsme natrefili.

Najde se zde někdo, kdo nemá rád Raffaello? V obchodě věru málo nestojí, zkuste si vyrobit vlastní, není to vůbec náročné!

domace-raffaello-1Budete potřebovat:

  • kondenzované mléko
  • strouhaný kokos
  • mandle
  • oplatky nebo piškoty

domace-raffaello-3
Postup:


Do kondenzovaného mléka nasypeme asi 4/5 kokosu, pokud máme mandle i mleté, tak trochu mletých mandlí a trochu rozmělněných oplatek nebo piškotů. Zbytek kokosu použijeme na obalování.

Směs promícháme a dáme zchladit do ledničky na přibližně 15-20 minut.

Po vyjmutí z chladničky si nabíráme vhodné množství, do středu vtlačíme mandli a vyformujeme kuličku. Posledním krokem bude už jen obalení v kokosu. Dobrou chuť!