Nejlepší nepečená pěnová rychlovka. Podívej se na recept!

Budeme potřebovat:

čokoláda na ozdobu

mléko na namočení sušenek

Čtěte také: Chcete si připravit dokonalou pochoutku na letošní Velikonoce? Potom zkuste novinku. Jakou? Základem je populární vídeňské těsto, které udělá z vašich koláčů zcela nový zážitek. Přesvědčte se

bebe sušenky

500 ml – smetany ke šlehání

500 ml – mléko

2 bal. – Vanilkový pudink bez vaření 

2 bal. – Vanilkový cukr

5 lžic – krupicový cukr

postup:

1.Do velké mísy nalijeme smetanu, mléko, přidáme vanilkový pudinkový prášek (pudink, který připravíte bez vaření), vanilkový a kr. cukr. Vše mixérem šleháme cca 5 minut – dostaneme nadýchanou pěnu.

2.Připravíme vyšší formu na pečení o rozměru 21 x 36 cm, ale můžete použít i formu jiné velikosti (pokud menší, řezy budou vyšší). Dno vyložíme sušenkami, které namočíme do mléka, aby byly měkké.

3.Ušlehaný krém navrstvíme na sušenky, pěkně uhladíme a párkrát ťukneme formou a pracovní desku, abychom se zbavili velkých vzduchových bublin.

4.Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky. Pokud nemáte čas, vložte řezy do mrazničky, rychleji ztuhnou, ale nenechávejte je tam příliš dlouho, aby nezmrzli.

OBRÁZKOVÝ NÁVOD ➔