Nepečený banánový dezert!

Oslaďte si všední odpoledne výjimečným dezertem plným slaďoučkých banánů a lahodného vanilkového krému. Díky jednoduché přípravě ho zvládne opravdu každý.

 

 

Čtěte také: Odborníci varují: losos je velmi toxická ryba, je to děsivé co obsahuje! Zejména na tohle si dejte pozor

 

 

Potřebujeme:

  • 5-6 ks banánů nakrájených na kolečka
  • 1 bal. dětských piškotů
  • 250 g mascarpone nebo jemného tvarohu
  • 250 ml mléka
  • 250 g Salka (nevařeného)
  • 1 bal. vanilkového pudinku bez vaření (Crème Olé)
  • 300 ml smetany na šlehání 33%
  • 1 bal ztužovače do šlehačky
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  Postup:
Dezert můžeme připravovat v klasické formě na pečení příp. v alobalové formě na grilování. Dětskými piškoty vyložíme dno připravené formy a na piškoty uložíme kolečka banánů. Mascarpone přendáme do větší misky a vyšleháme při nízkých otáčkách. Pak k mascarpone přidáme salko. Pudinkový prášek ušleháme ve studeném mléce, dokud hmota nezhoustne. Pak vmícháme do směsi mascarpone a salka. Nakonec do směsi přidáme vanilkovou esenci.
 ⇓ OBRÁZKOVÝ POSTUP ⇓