Recept na nadýchanou čokoládovou pěnu – lahodný dezert, který se rozplývá na jazyku

Čokoládová pěna je elegantní, jemný, nadýchaný dezert podávaný v mnoha vychytaných restauracích. Právě proto působí komplikovaně a sofistikovaně. S tímto receptem se jí nemusíte více bát, určitě ji zvládnete připravit i ve své zcela obyčejné kuchyni. Překvapí vás, že recept není vůbec komplikovaný a vaše hosty jakož i děti určitě ohromí.

Pro přípravu tří porcí budete potřebovat:

150 g hořké čokolády,
3 vajíčka,
3 polévkové lžíce másla (50 g),
50 g krystalového cukru,
příchutě – vyberte si podle vlastních preferencí, například rum, pomeranč, citron, mátu a podobně.
Návod jak postupovat

Čtěte také: Neuvěříte, co se stane, když budete jíst červenou řepu. Na první pohled běžná zelenina má více prospěšných vlastností, než si myslíte. Co vše dokáže změnit ve vašem těle?

Čokoládu roztaví ve vodní lázni. Přidejte máslo a vymíchejte dokud nevytvoří jednotnou hmotu.
Vaječné bílky vyšlehejte mixérem a postupně přidávejte cukr, pokud nevytvoří pevnou pěnu.
Žloutky utřeme s příchutí, kterou jste si vybrali a přidejte do čokoládové směsi.
Nejdříve vmíchejte lžíci bílkové pěny do čokolády, pak přelijte čokoládu do bílek a jemně promíchejte.
Směs nalijte do misek. Zabalte je do celofánu a nechte několik hodin chladit. Hotovou pěnu ozdobte lístky máty a ovocem.
Čokoládová pěna, kterou si zamilujete.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]