Slaný koláč s klobásou a sýrem

Tento koláč je jednoduchý a dokáže plnohodnotně nahradit kupované slané pizza taštičky, zda klobásové taštičky z obchodních řetězců, které si nejednou kupujeme cestou do práce, či dětem cestou do školy. Kupované slané pečivo nejen nahrazuje, ale daleko předchází. Slaná domácí lahůdka se stane miláčkem vaší rodiny.

Přestože je v koláči klobása, která se mimochodem dá nahradit párky, šunkou nebo kuřecím masem, je zdravý, protože obsahuje kefír. Toto pečivo si zamilujete a lze jej někdy připravíte i návštěvě místo chlebíčků. Pojďme se podívat, jak tento vynikající slaný koláček připravit.

Potřebujeme:

Čtěte také: Jak připravit opravdu lahodné kuře s křupavou kůrkou? Díky těmto nápadům už kuře nebudete nikdy připravovat jinak

  • 250 ml kefíru ( můžete použít obyčejný bílý jogurt)
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 200 g tvrdého sýra
  • 200 g klobásy (nebo párků, šunky, na co máte chuť)
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • sůl

Postup:

Sýr si nastrouháme na hrubém struhadle, klobásy nakrájíme na tenká kolečka. Vejce, kefír (nebo jogurt), sůl od chuti pomixujeme. Přidáme mouku a prášek do pečiva a opět zamícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Do těsta přidáme klobásu (nebo jiný druh masa) a promícháme.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Těsto vylijeme na malý plech vymazaný a vysypaný moukou a vložíme do trouby. Troubu si ještě předtím předehřejeme na 180 stupňů a koláč pečeme asi 35-40 minut.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Koláček skvěle voní a ještě lépe chutná. Dobrou chuť! Vypadat může i takto, pokud zvolíte kruhovou formu, například silikonovou.