Vrstvený jablečný koláč: Voní po skořici, je šťavnatý a příprava už nemůže být jednodušší

Toto je přesně ten druh koláče, o kterém si řeknete, že je fajn, ale nebude mít velký úspěch. Právě naopak! Co můžete pokazit jemným, pružným a vrstveným jablečným koláčem? Ideální recept na nedělní koláček, který potěší všechny bříška. Ideální na podzim, protože potřebujeme spotřebovat bohatou úrodu z našich zahrad. Pojďme tedy na to!

Budete potřebovat:

  • 1 hrnek krupice
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 velkých nastrouhaných jablek
  • skořice podle chuti, klidně i skořicový cukr
  • olej na vymazání plechu
  • nastrouhané máslo podle potřeby

postup:

Čtěte také: Už jste slyšeli o RSI? Jedná se o syndrom, kterým trpí většina zaměstnanců v kancelářích! Máme pro Vás však tipy a triky, jak mu předejít!

V misce si nejprve smícháme všechny suché ingredience.

jablkovykolac3 Plech si vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme moukou.

jablkovykolac4

Na dno nasypeme trošku moučné směsi.

jablkovykolac5

Následně přidáme vrstvu strouhaných jablek. Na jablíčkách nešetřete.

jablkovykolac6

Opět jde vrstva mouky. Použijte tolik, aby vrstva jablek neprosvítala. Následně jde opět vrstva s jablíčky. Takto vrstvíme dokud se nám nemine směs mouky a směs jablek. Je jen a jen na vás, jaký poměr surovin zvolíte. Záleží to i od rozměru plechu, který používáte. Pokud je velký a hluboký, budete potřebovat větší množství.

jablkovykolac7

Nakonec na vrch nastrouháme máslo.

jablkovykolac8

Koláček pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 40 minut, dokud nebude povrch hnědo zlaté barvy.

Ještě můžeme posypat moučkovým cukrem, případně i skořicovým cukrem. Mňam! Dobrou chuť.