Báječný recept na nejměkčí rohlíčky na světě. Nic lepšího jste zatím nejedli. To vám garantujeme. Přitom postačí jenom pár surovin a i postup je jednodušší, než si myslíte. Zkuste a přesvědčte se sami -
Menu

Báječný recept na nejměkčí rohlíčky na světě. Nic lepšího jste zatím nejedli. To vám garantujeme. Přitom postačí jenom pár surovin a i postup je jednodušší, než si myslíte. Zkuste a přesvědčte se sami

receptu. Jde o nejměkčí rohlíčky na světě, které jsou jako z vaty. Jakmile je ochutnáte, nedáte na v žádném případě dopustit. Tento úžasný hrnkový recept se stane Vaším pokladem, kterým oslovíte a překvapíte všechny své známé i neznámé. Připravte se, že až ostatní zjistí, co to pro ně děláte, budou recept po Vás vyžadovat. Klidně jim ho předejte, ať mají radost. Radosti je přece na tomto světě třeba.

Obliba hrníčkových receptů

Hrnkové recepty jsou v dnešní době velmi oblíbeným způsobem přípravy moučníků, koláčů, bublanin a nejrůznějších dobrot. Výhodou těchto receptů je, že jsou jednoduché a příprava většinou nezabere mnoho času. Z toho důvodu se hodí i pro dobu, kdy opravdu nestíháte, ale chcete své blízké potěšit něčím dobrým. Navíc u toho nezaděláte hromadu nádobí, jako u jiných náročných receptů. Nemusíte si tedy lámat hlavu s umýváním a hledáním správné odměrky či pekáče.

Potřebné ingredience

Nebudeme chodit kolem horké kaše a ihned se vrhneme na výpis ingrediencí, které budete pro nejjemnější rohlíčky na světě potřebovat. Na začátek je dobré upozornit na hlavní míru, a tou je 1 hrnek, který se rovná objemu 200 ml (1 hrnek = 200 ml).

Pro přípravu receptu budete potřebovat: 2 hrnky mléka, ¾ hrnku oleje (180 ml), 2 vaječné bílky, 1 lžíci krystalového cukru, 1 balení sušeného droždí, zhruba 900 g hladké mouky, 1 lžičku soli a 2 vaječné žloutky na potření. Jako náplň rohlíčků si můžete zvolit mák, povidla, nebo ochucený tvaroh.

Jak postupovat

V první řadě si do rendlíku nalijeme mléko, do kterého přidáme olej, cukr, bílky, droždí a směs dobře promícháme. Následně přidáme polovinu prosáté mouky, zamícháme a přidáme zbytek mouky. Z této směsi vymícháme jednotné těsto, které by mělo být měkké a lepivé. Těsto předáme na pomoučenou desku, kde ho hněteme a případně přidáme ještě mouku.

Hnětením uhněteme jednotný bochník, který vložíme do olejem předem vymazané mísy. Olejem namažeme i samotné těsto. Těsto v míse přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vykynout na teplém místě. Po nějakém čase by těsto mělo zdvojnásobit svůj objem.

Jakmile vyndáme těsto z mísy, rozdělíme ho na dvě poloviny. Jednu polovinu rozdělíme na 4 bochánky a každý z nich ještě na polovinu. Počítáme-li tedy správně, tak z jedné poloviny těsta nám vznikne 8 malých bochánků. Budeme-li pracovat s bochánkem, ostatní přikryjeme, aby nám neoschly.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Švestky nemusí padnout jenom na slivovici! Takhle výborný švestkový koláč…

Hledáte originální a chutný recept a přemýšlíte, co nového byste mohli upéct? Tak to určitě vyzkoušejte náš švestkový koláč s drobenou.…
RECEPTY

Až vyzkoušíte tuhle čalamádu, nebudete nikdy dělat jinou. V čem…

Dnes se s Vámi podělíme o báječný recept na domácí čalamádu, která se připravuje za studena. Pro některé to možná zní…
RECEPTY

Maso po Srbsku prostě musíte vyzkoušet. Rychle a jednoduše, v…

Pojďte vyzkoušet nový recept, který určitě ještě neznáte. Chuť tohoto vepřového masa na srbský způsob vás určitě nadchne a zamilujete…
RECEPTY

Stačí vám jeden jediný pekáč, pár běžných surovin a po…

Máte chuť na maso? Ale nechce seš vám ušpinit mnoho nádobí, ani se vám nechce pouštět se do složitých receptů…
RECEPTY

Lepší langoše jste ještě nikdy nejedli. Ani v Maďarsku na…

Langoše jsou typickým maďarským jídlem. Kdo chce ochutnat skutečně ten nejlepší, musí mít za kamaráda Maďara který umí vařit, nebo…
RECEPTY

Socialismus měl jedno velké plus. Existovaly normy na jídla a…

Socialismus je dávno pryč a pokud na něj začneme vzpomínat tak musíme říci, že tolik dobrého zase až tak nepřinesl.…