Cikánská pečeně, co se rozplývá na jazyku! -
Menu

Cikánská pečeně, co se rozplývá na jazyku!

Často přemýšlíte nad tím, co udělat k obědu, když čekáte četnou návštěvu? Tento recept si zaručeně oblíbíte, hodí se nejen na přípravu tradičního nedělního oběda, ale i na oslavy jmenin či narozenin.

Každý, kdo tento recept ochutnal se jen oblizoval. Není nic lepšího, než měkoučké a křehké maso spolu s těmi nejlepšími ingrediencemi.

Na přípravu budeme potřebovat tyto suroviny:

  • vepřové nebo hovězí maso (asi 5-6 plátků)
  • 4 nakrájené cibule (nejlépe na plátky)
  • 4 nakrájené kyselé okurky
  • plátky slaniny
  • hořčice
  • sůl a pepř

Ingredience na omáčku:

  • 700 ml hovězího vývaru
  • 500 ml červeného vína
  • Pokračujte ve čtení článku na další stránce

    1
    2

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

U přípravy běžného pečiva potřebujete kromě jiného také mléko a…

Každému se občas stane, že potřebuje narychlo vytvořit nějakou pochoutku pro návštěvu, která se nahlásila na poslední chvíli – nebo…
RECEPTY

Nebojte se vyzkoušet nový recept na nakládaná rajčata. Chcete si…

Nakládaná rajčata patří mezi pochoutky, na které si člověk velice rychle zvykne a pak by je nejraději používal do všeho.…
RECEPTY

Najdete je na zahrádce, stejně jako je můžete koupit ve…

Začátek letních prázdnin se blíží s ním i sezóna nových brambor, které pocházejí od nás, z České republiky a mají podle mnohých…
RECEPTY

Už vás nudí stále stejné úpravy brambor? Pokud ano, zkuste…

Zná to většina z nás, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám…
RECEPTY

Lilkového salátu s cibulí nebudete mít po prvním ochutnání nikdy…

Lidé se v kuchyni všeobecně rádi drží zajetých kolejí a experimentují pouze v případě, že se jim pod ruku dostane nějaký opravdu…
RECEPTY

Neuvěříte, jak chutný a jednoduchý recept se skrývá pod názvem…

Omáčky do tradiční české domácnosti jednoznačně patří a většina rodin si bez nich nedokáže představit podobu jídelníčků. Pokud vás ovšem…