Co se stane, pokud spojíte piškoty, pudinkový krém a chutné máslové těsto? Přece jedinečné Tango řezy. S tímto dezertem budete za hvězdu za všech okolností. Připravte si zjednodušenou verzi!

Víte, jaký dezert je tím nejlepším? Možných adeptů je celá řada. Mezi ně rozhodně patří i Tango řezy, které jsou zajímavé svým složením. Když dezert rozkrojíte, rozhodně vás zaujme svou strukturou. To ale není jediný klad. Zaujme i skvělá chuť pudinku, nebo celková vláčnost a jemnost. Už se vám sbíhají sliny? Tak se podívejte na to, jak si tuto lahůdku připravit.

Bez těchto ingrediencí se neobejdete

Aby se Tango řezy povedly, je třeba mít ty správné ingredience. Jelikož se dezert skládá ze tří částí, vše jsme pro větší přehlednost rozdělili. Začínáme těstem, na které budete potřebovat toto:

  • 750 g hladké mouky
  • 350 g cukru
  • 100 g másla
  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 1 balení prášku do pečiva

Máte připraveny ingredience na těsto? Tak se podívejte na to, co budete potřebovat na pudinkový krém. Ten nebudete muset šlehat ze žloutků. Připravili jsme podstatně jednodušší variantu. Na tu si nachystejte:

Čtěte také: Znamení zvěrokruhu předurčuje problémy ve vztahu. Co lidé potřebují a jací jsou?

  • 250 g másla
  • 200 g cukru
  • 4 vanilkové pudinky
  • 1,2 litry mléka

Poslední fází už je jenom poleva. Než řezy polijete, ještě je třeba pokrýt jejich horní část klasickými piškoty, které si také připravte. Potom už vám stačí jenom věci na polevu, kterými jsou tyto dvě ingredience:

  • 200 gramů čokolády na vaření
  • 3 lžíce másla
  • Těstem se začíná

Stejně jako u jiných dezertů, ani tady není výjimkou, že se začíná těstem. Jeho příprava není nijak komplikovaná, jelikož stačí pouze smíchat veškeré ingredience a následně  nich vypracovat jednotné hladké těsto. Zde je nutno říci, že si ho musíte rozdělit na tři části. Ideální je mít k dispozici i tři stejně velké plechy, které budete péct zároveň. To vám ušetří mnoho času. Pokud je nemáte, bude vám pečení trvat déle, protože bude třeba péct postupně. Těsto by mělo být rozprostřeno po celém plechu a mělo by mít stejnou výšku. Peče se při 150 stupních Celsia po dobu zhruba 10 minut.

Příprava pudinkového krému je snadná

Mezi tím, co se peče těsto, nebo když chladne, si můžete připravit pudinkový krém. Ani tady se není bát žádných složitostí. Záměrně jsme zvolili variantu, kdy pudink připravíte ze sáčku, s přidáním mléka a také cukru. Rozmíchejte ho v hrnci a postupně ohřívejte. Za stálého mícháni pozvolna vařte, dokud nezačne houstnout. Potom ukončete proces varu a pomalu do krému vmíchejte máslo, které pomůže udržet pevnou konzistenci.

Nachystejte si také čokoládovou polevu

Ta není ničím složitým, jelikož čokoládu na vaření stačí jenom rozpustit. Aby nedošlo k připálení, dejte nádobu s čokoládou do vodní lázně, kterou zahřívejte. Když je čokoláda tekutá, přidejte do ní také máslo a vše pečlivě zamíchejte. Nyní už jste připraveni na finalizaci.

Vytvořte vrstvy a máte hotovo

Jak na ně? Základem je samozřejmě těsto, na které nanesete část pudinkového krému. Potom zakryjete další vrstvou těsta a následně opět pomažete krémem. A to stejné zase zopakujete. Tedy těsto a na něj krém. Nyní už vám zbývají jenom dvě věci ze všech jednotlivých složek. Na krém položte piškoty jeden vedle druhého. Potom přelijte čokoládou a máte hotovo. Nezapomeňte dát řezy na pár hodin do lednice, aby ztuhly a držely požadovanou konzistenci i tvar. Přejeme dobrou chuť.