Dejte dohromady čokoládu a tvaroh a následně vám vznikne skvělá pochoutka. Unikátní koláč, který je jemný, máte ho hotový za 45 minut a na jeho chuť nikdy nezapomenete

Tvaroh je velmi chutný, stejně jako je i celkem lehký, a pro lidský organismus je také zdravý. I proto by neměl chybět v žádném jídelníčku. Zároveň to neznamená, že se musíte trápit s konzumací v jeho běžném stavu. Když na něho máte chuť, můžete k němu přidat čokoládu a potom si upéct velmi chutný dezert. Koláč, který vás zaujme konzistencí, lehkostí, rychlou přípravou, dokonalou chutí i svou nenáročností. Podívejte se a přesvědčte se, že v budoucnu už nebudete péct nic jiného.

Co budete potřebovat?

Základem receptu je čokoládové těsto, které má příjemnou konzistenci, dobou chuť i lákavou barvu. Na jeho přípravu bude potřeba výčet v podstatě tradičních surovin, což jenom ukazuje na to, že tento koláč opravdu není nijak náročný. Co bude potřeba?

  • 250 gramů mouky
  • 150 gramů cukru
  • 100 mililitrů mléka
  • 100 mililitrů oleje
  • 20 gramů holandského kakaa
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Kromě čokoládového základu v podobě těsta je třeba mít suroviny také na tvarohovou náplň. Ani tady se nemusíte obávat ani jakýchkoliv složitostí, tak se zde nemusíte obávat ani nedostupnosti jednotlivých surovin. I ty hravě najdete v podstatě v jakémkoliv obchodě, do kterého zavítáte. A zde pořiďte:

Čtěte také: Tato žena navštívila stylistu a řekla mu jediné: Dělejte, co umíte a co uznáte za vhodné. Co se následně stalo, tomu nemohla uvěřit ani ona sama

  • 350 gramů tvarohu
  • 60 gramů cukru
  • 30 gramů bramborového škrobu
  • 1 lžičku vanilkového cukru
  • 1 vejce

Nejprve připravte těsto

V úvodu jsme uváděli, že recept je velmi jednoduchý a v podstatě vám stačí desítky minut na jeho přípravu. Tak můžete zapnout stopky, jelikož jdeme na to. Jako první krok je nezbytná příprava čokoládového těsta. Tady si můžete být jisti unikátní snadností. V podstatě stačí smíchat všechny ingredience dohromady a těsto následně vypracovat. Je ideální použít kuchyňský robot nebo kuchyňský šlehač, díky kterému bude těsto hotové v podstatě hned a samozřejmě i téměř bez práce.

Následuje příprava náplně

Druhou fází receptu je příprava tvarohové náplně. Ani tady není na místě hledat jakékoliv složitosti, jelikož i tady se budete moci přesvědčit o tom, jak je vše skutečně jednoduché a jak se dá vše zvládnout rychle a bez problémů. I tady totiž všechny suroviny smícháte v jedné nádobě, dokud nezískáte jemnou hladkou konzistenci. Potom už není nic jednoduššího, než obě dvě jednotlivé části receptu použít.

Hurá na plech

Plech je na místě nejprve vymazat máslem, díky kterému můžete eliminovat jakékoliv připalování. Jakmile máte, začínáte klasickým těstem, které na plech nalijete, roztáhnete ho do stran a zajistíte, že bude všude v rovnoměrné a stejné výšce. Potom vezmete tvarohovou náplň. Pokud chcete zajistit dokonalý estetický výsledek, tak doporučujeme využít plničku a pomocí ní náplň do těsta natlačit, ve formě mřížky. Pokud nemáte, můžete náplň nanést navrch, nebo je možné ho natlačit do těsta třeba s využitím lžíce. Plnička je ale nejjistější.

Pečení je hračka

Jakmile jsou obě složky dortu na plechu, už je stačí jenom upéci. A to je skutečná hračka. Nejprve je na místě předehřát si troubu. Správná teplota je ta klasická, tedy osvědčených 180 stupňů Celsia. Jakmile je této teploty dosaženo, vložte plech do středu trouby. Zde ho nechte zhruba 35 minut. Před koncem raději kontrolujte, jak na tom váš výtvor je a v případě potřeby můžete dobu pečení o chvíli zkrátit, nebo ji můžete zase o chvíli prodloužit. To je na vás.

Podáváme

Po vyjmutí z trouby nechte chladnout, a to nejlépe pozvolna, při pokojové teplotě. Když teplota klesne, můžete začít s krájením. Zde dokonale vynikne struktura, která vznikla propojením dvou složek samotného těsta. Buchtu podávejte posypanou moučkovým cukrem. Můžete ji doplnit také trochou tvarohu, který bude posypán kakaem. Tím zajímavě využijete i základní suroviny, které byly na přípravu nutné.