Geniální recept na moučník snů. Zamilujete si jej a jeho příprava nezabere ani 20 minut. Až ho ochutnáte tak budete mít jasno v tom, že nic jiného už nikdy péct nebudete, jelikož tento recept je dokonalý -
Menu

Geniální recept na moučník snů. Zamilujete si jej a jeho příprava nezabere ani 20 minut. Až ho ochutnáte tak budete mít jasno v tom, že nic jiného už nikdy péct nebudete, jelikož tento recept je dokonalý

  • 200 g másla
  • 170 g cukru
  • 350 g polohrubé mouky
  • 250 g máku
  • 125 ml mléka
  • Špetka soli
  • 1 vejce

První krok je velmi důležitý a nesmí se přeskočit, jinak bude dezert jen z poloviny tak chutný. Základem je totiž krátce mák na sucho opražit na rozpálené pánvi, dokud neucítíte příjemné makové aroma. Tak získá výraznější chuť a bude ještě lépe vonět. Jakmile je toto hotovo, přesypte mák do misky a smíchejte jej se 150 g cukru.

Ve vedlejším rendlíku si rozpusťte 50 g másla a k němu přidejte zbývajících 20 g cukru a špetku soli. Jakmile je máslo rozpuštěné a propojené s cukrem, přilejete do směsi také mléko a vymíchejte do hladké hmoty. Odstavte z plotny a přidejte jedno celé vejce a důkladně smíchejte. Nyní je potřeba postupně a pomalu přisypávat mouku. Zároveň se sypáním celou směs míchejte, aby se nevytvořily žádné hrudky a postupně vznikalo hladké těsto, které se nelepí ani na ruce, ani na stěnu nádoby.

Těsto si poté přesuňte na vál a rozválejte jej asi na tloušťku 0,3 cm. Zbytek másla rozpusťte a potřete jím celou plochu rozváleného těsta. Na vrch nyní přijde vrstva máku smíchaného s cukrem. Jednu stranu okraje těsta přiložte na druhou stranu. Celou délku těsta opět potřete máslem a posypte mákem. A znovu přeložte na polovinu. Nyní hotový obdélník přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

Vznikne vám velmi chutný a také netradiční moučník, kterým jistě potěšíte nejen sebe, ale také jakoukoliv návštěvu. Jsme si jisti, že recept budete rozdávat na každém kroku. Nejlépe chutná s teplým šálkem čaje nebo kávy, ale hodí se téměř na jakoukoliv příležitost. Ocení jej děti i dospělí. Mák je navíc zdravý a prospěšný a vůbec není ohraný.

1
2

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Dala sušenky do pekáče, namazala je krémem a dala na…

Možná jste ani netušili, jak snadné je připravit báječné Vánoce pro své nejbližší. K Vánocům samozřejmě patří pečení cukroví a jiných…
RECEPTY

Cukroví co nezná konkurenci. Famózní vánoční chuť lineckých kostek s…

I když už se na nás vánoční atmosféra sype ze všech koutů nějakou dobu, až nyní byste ji měli začít…
RECEPTY

Vanilkové rohlíčky, které chutnají skvostně a hotové jsou za pouhých…

Doba pečení vánočního cukroví se blíží. A co by to bylo za svátky, kdyby na stole nebyly také vanilkové rohlíčky.…
RECEPTY

Pravý recept na pařížský salát z 90 let dle ČSN.…

Pařížský salát. Lahůdka, která se hodí na chlebíčky, nebo jenom tak s rohlíkem. Jídlo, které jedla dělnická třída, ale i ředitelé.…
RECEPTY

Recept na česnekovou polévku s léčivou ingrediencí, která je silnější…

Období chřipek, kdy náš organismus dostává zabrat, je tady. Pokud cítíte první příznaky, nebo dokonce onemocníte, nemusí to být nutně…
RECEPTY

Famózní vanilkové řezy: nejjednodušší dezert s vláčnou a nadýchanou chutí,…

Najít dezert, který by splňoval to, že k němu nebudete potřebovat mouku, který bude chutný a vláčný a který bude rychle…