Guláš podle babičky: neuvěřitelná dobrota za pár kaček!

Guláš podle babičky je jednoduchý, rychlý a neuvěřitelně chutný recept, který se vám bude hodit v případě, kdy jen tak tak vyjdete s penězi a budete hledat lahodný oběd (nebo klidně večeři) doslova za pár kaček.

Guláš podle babičky bych s klidným svědomím zařadila do kuchařky s názvem „před výplatou“, protože vyjde opravdu levně, ale ta chuť…ta vás jednoduše dostane do kolen! Recept je sice již staršího data, ale stále dokáže okouzlit a rozmazlit vaše chuťové pohárky.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 35 dkg fazolí
  • mrkev
  • 20 dkg rajčat
  • 1 cibuli
  • 4 klobásky nebo párky
  • 20 ml oleje
  • protlak ředěný vodou
  • sůl, pepř
  • červenou papriku
  • bobkový list

Jak vidíte, guláš podle babičky není, co se surovin týče, nijak zvlášť náročný a troufnu si tvrdit, že možná kromě fazolí budete mít doma všechny ingredience neustále po ruce. A to dokonce i v době, kdy budete čekat na další výplatu.

Čtěte také: Dejte si tuto potravinu a uvidíte, co se s vámi stane do 24 hodin. Budete překvapeni tím, jaké má účinky. O jaký přírodní zázrak jde a kolik ho musíte sníst? Podívejte se a prospějte svému zdraví

Jak postupovat při přípravě?

Ani samotná příprava guláše není vůbec složitá, uvidíte sami, že si tuhle dobrotu připravíte během pár minut (nebereme-li v potaz, že je potřeba několik hodin máčet fazole) a perfektně s ní nasytíte celou rodinu. A to doslova za hubičku!

  1. Fazole namočte do studené vody a nechte je cca 6-8 hodin odpočívat. Poté omyjte, vložte do hrnce a zalijte vodou (vody by mělo být cca 3x více nežli fazolí). Vodu osolte a vařte, dokud nebudou fazole pěkně měkké.
  2. Cibuli nakrájejte na jemno, mrkev na užší plátky, klobásku či párek klidně na větší kostičky, nebo kolečka.
  3. Rajčata zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.
  4. Nakrájenou cibulku orestujte na rozpáleném oleji, jakmile zesklovatí, přidejte k ní nakrájenou mrkev i klobásku nebo párek. Společně restujte cca 3 minuty a přidejte rajčata. Dále restujte, dokud se rajčata nerozvaří.
  5. Nakonec přidejte uvařené slité fazole, přihoďte pár bobkových listů na rozvonění a zasypejte červenou paprikou. Pro trochu ostřejší šmrnc přidejte trochu pepře a podle potřeby přidejte rajský protlak ředěný vodou.
  6. Společně povařte cca 15 minut a můžete podávat.

Na první pohled recept možná vypadá obyčejně, někdo by možná řekl, že dokonce nudně. Jakmile jej ale jednou ochutnáte, jistě mi dáte za pravdu, že je to pohádka pro chuťové pohárky!