Hledáte způsoby, jak své pokrmy ozvláštnit? Pak vyzkoušejte tento úžasný recept na Plněnou kuřecí roládu! Pár surovin a pár minut přípravy dělá z tohoto pokrmu ideální volbu!

Ať už se chystáte na rodinnou oslavu, nebo nedělní oběd, následující recept je pro Vás jako stvořený. Šťavnatá a měkoučká masová roláda plněná zajímavou nádivkou nenechá žádného člena rodiny hladového. Nejdůležitější je výběr správného masa. Pokud bychom použili kuřecí prsa, roláda by se s velkou pravděpodobností vysušila. Nejvhodnější jsou proto kuřecí stehna, která se připraví rychle a nemusíte sahat ani hluboko do Vaší peněženky.

Čtěte také: Dostali jsme jako první smutnou zprávu: Známý zpěvák náhle zemřel, pojďme zavzpomínat

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 5 kuřecích stehen
  • 4 ks kompotovaných, nebo čerstvých jablek
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 30 g dýňových semínek
  • 50 g vlašských ořechů
  • špetku mletého zázvoru
  • špetku tymiánu
  • špetku muškátového oříšku
  • sůl, pepř dle chuti

Jak na to?

  1. Kuřecí stehna si omyjte pod tekoucí vodou a vysušte je papírovou utěrkou. Vykostěte je, a pokud je třeba, odstraňte kůži. Je ale lepší, pokud se roláda bude péct s ní – výsledek bude chutnejší.
  2. Na pracovní desku si dejte potravinovou fólii, na kterou poskládejte vykostěná kuřecí stehna. Ty následně přikryjte další vrstvou fólie. Jemně po mase přejděte válečkem (ne paličkou na maso!).
  3. Roláda se bude formovat pomocí papíru na pečení a fólie. Nejdříve si na pracovní desku položte fólii (nestříhejte ji). Na ni následně položte pečící papír. Jednu polovinu vyplňte kuřecími stehny, které poskládejte jedno vedle druhého s malou mezerou a kůží dolů.
  4. Rovnoměrně osolte, opepřete a pokapejte citrónovou šťavou.
  5. Jablka si nakrájejte na tenčí měsíčky a poskládejte je na maso. Posypte semínky a nasekanými ořechy.
  6. Je důležité, aby byla roláda stočená natěsno. Použitím papíru na pečení zatočte maso tak, aby veškerá náplň zůstala uvnitř. Povrch papíru na pečení několikrát obtočte potravinovou fólií (jako bonbón). Při válení rolády nezapomeňte přidržovat i její okraje.
  7. Nyní můžete roládu vložit na plech na pečení a přilít do ní vodu tak, aby zabrala polovinu výšky masa. Odpařováním vody se nestane, že by se maso připeklo.
  8. Pečte při teplotě 180 stupňů cca 40 minut.
  9. Po uplynutí času roládu vyjměte a nechte ji vychladnout v zabaleném stavu. Rozbalte ji až tehdy, když úplně vychladne.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak můžete vidět, roláda z kuřecího masa nevyžaduje žádné speciální ingredience a přesto chutná jako skutečná lahůdka. Co se týká koření a náplně, můžete použít cokoliv, co máte rádi (např. kombinaci špenátu, sýra a sušených švestek).

Experimentujte a inspirujte se různorodými chutěmi!

Během přípravy se vyvarujte těchto tří chyb!

  1. Maso nenaklepávajte – tím se poškodí a nebude měkké. Po upečení by se roláda jednoduše rozpadla.
  2. Nepoužívejte motouzy ani párátka – roládu zatočte pomocí pečícího papíru, nebo fólií.
  3. Masová roláda bude šťavnatější a chutnější, pokud do plechu kde se bude péct, přilijete trochu vody.

Dobrou chuť přejeme!