Když mu lékař diagnostikovat diabetes, byl na zhroucení. Potom objevil tuto unikátní metodu, která koluje mezi lidmi trpícími cukrovkou. A tak začal jíst TOTO

Čím více budeme vědět o svém těle a o různých nemocech, tím lépe pro vás. Znalosti jsou totiž naše zbraň. Víte, co je inzulín, který léčí diabetes? Proč jsou léky tak drahé? Přečtěte si pár zajímavých informací o této civilizační chorobě, která zasahuje čím dál více lidí. Možná se budete divit, co všechno jste o cukrovce nevěděli.

Cukr je všude

Diabetes je chronické onemocnění, které dosáhlo epidemických rozměrů v naší době. Více než 400 milionů lidí na celém světě trpí cukrovkou v tuto chvíli. Je to hrozná nemoc, kterou mohou trpět i ti, jež nejsou náchylní k těmto poruchám. Důvod je jednoduchý: příliš mnoho cukru v různých potravinách. Cukr postupně zabíjí lidi pomocí potravin jako například: kečup, polotovary, jogurt, kvasnice, nakládaná zelenina. Cukr je přítomný úplně všude, a to i v případě, že výrobek je neslazený.

Speciální dieta

Předtím, než se staly široce používané injekce inzulínu, diabetes se léčil speciální dietou, snadno a rychle.  Představíme vám sílu pro pacienty s diabetem a poradíme vám, jak se vyhnout komplikacím tohoto onemocnění nebo ho dokonce vyléčit.

Čtěte také: Jednoduché medové rohlíčky s čokoládovými konečky, které vám vůní připomenou dětství

Bez ovoce a zeleniny

Čím méně sacharidů, tím lépe. Léčba diabetu, která byla dříve široce praktikována, je maximální omezení sacharidů v potravinách. V žádném případě nejíst sladkosti, obilí, brambory, mouku a cokoliv, co obsahuje jednoduché a složité sacharidy. Můžete jíst maso, tuk, ryby, drůbež, vejce a mořské plody, sýry, máslo, zelenou zeleninu i houby. Nesmíte ovšem jíst ovoce, ovocné šťávy, mrkev, řepu, kukuřici, fazole, hrášek, cibule, rajčata, protože všechny tyto ovoce a zeleniny přispívají ke zvýšené hladině cukru v krvi.

Je nutné si uvědomit, že pokud budete jíst příliš mnoho jakéhokoli jídla, bude to příčina skoku cukru. U diabetu se nemůžete přejídat, musíte jíst malé porce, a především potraviny bohaté na bílkoviny. Je třeba pravidelně kontrolovat ledviny.