Když se naučíte tento jednoduchý recept mojí babičky na domácí těstoviny, už nikdy si je v obchodě nekoupíte!

Příprava nudlí do polévky je celkem jednoduchá záležitost. Na jejich výrobu nebudete dokonce potřebovat ani speciální přístroj. Pokud jste fanouškem různých polévek, především vývarů, tak jako já, tento recept Vás určitě potěší. Kupované nudle mají často nevýraznou chuť a velmi snadno se rozvaří. To jistě dobře znáte. Při tomto receptu je nejdůležitější dobře rozpracovat těsto a potom je nechat vysušit.

rezance9[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 vajíčka
  • 1 lžičku soli

Jak na to?

Mouku si prosejeme, přidáme lžičku soli a uprostřed uděláme prohlubeň, kam přidáme dvě vajíčka.

rezance3Těsto je nejlépe zpracovat rukama.

Čtěte také: 14 každodenních věcí, u kterých si neuvědomujeme, že je děláme úplně špatně!

rezance4Těsto je vypracované, kdy se již nelepí, je tužší a má na všech místech stejnou barvu. Pracovní desku si následně posypte mokou a z těsta vyválejte tenké placky.

rezance5[hana-code-insert name=’google‘ /]Vyválejte je přibližně na 2 až 3 mm a z tohoto množství je ideální udělat dvě stejně velké placky. Těsto necháme na teplém místě odpočívat přibližně půl hodinu.

rezance6Pak si nakrájíme nudle a rozložíme je na pečící papír, kde je necháme pořádně vysušit.

rezance7rezance1[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Vysušené nudle vždy uchovávejte v uzavřené nádobě, aby nenavlhly. Pokud je navíc vložíte do nějaké dekorační nádoby a ještě trochu ozdobíte, může to být i skvělý dárek pro Vaše přátele nebo rodinu.

rezance8