Kouzelný a přitom tak jednoduchý recept! Připravte si Tiramisu z jednoduše dostupných a levných surovin!

Tiramisu – italský vrstvený dezert, který zahrnuje mascarpone, kávu (obvykle espresso), vejce, cukr a suché porézní Savoiardi sušenky namočené v alkoholu.

Říká se, že jste nebyli v Itálii, pokud jste neochutnali pravou italskou tiramisu. Proto Vám dnes přínášíme recept na její přípravu!

Klasická možnost přípravy vyžaduje spoustu zkušeností, znalostí a poměrně drahých surovin. Tento recept však vychází z více dostupných produktů, které ale na chuti tiramisu neuberou.

Čtěte také: K zasazeným okurkám dala kovovou mřížku. Nikdo však nevěděl proč. Když však viděli tu úrodu, začali tak okurky pěstovat také!

Co budete potřebovat?

  • 200 g sušenek
  • 200 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g zakysané smetany
  • 50 g cukru
  • 1 PL kávy
  • 1 sklenici krémového likéru
  • vanilkový prášek
  • kakao, nebo strouhanou čokoládu dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Smíchejte si v mixéru tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a vanilku do hladké konzistence.
  2. Poté si uvařte šálek silné kávy – přírodní, aromatické a bez cukru. Do kávy poté přidejte sklenici likéru – Baileys, Cointreau, nebo Kahlua.
  3. Poté namočte sušenky dle Vašeho výběru po dobu 5 sekund ve směsi kávy a alkoholu.
  4. Poté, střídavě poskládejte vrstvy sušenek a krému na sebe, to Vám vytvoří dezert. Můžete použít průhledné skleničky, pak dezert bude nejen chutný, ale i na pohled krásný.
  5. Připravený dezert tiramisu vložte do lednice po dobu 3 hodin, nejlépe však přes celou noc. Během této doby dojde k dokonalému propojení chutí.
  6. Na závěr už jen stačí ozdobit kakaem, či nastrouhanou čokoládou.

Dobrou chuť přejeme!