Lahodný dezert, který jednoduše připravíte z korpusu a polevy. Potěší každou návštěvu

Jste-li milovníky dezertů a kávy, následující recept je přesně pro vás. Proč? Jedná se o spojení dortu s kávovým aroma. Zaručujeme každému, že si pochutná. Přestože dezert vypadá lahodně a obtížně, na přípravu je velice jednoduchý. Stačí jen dodržovat postup krok po kroku a máte vyhráno. Potěšíte nejen sebe, ale i své blízké, kteří přijdou na návštěvu.

Pořiďte si všechny potřebné ingredience

Nejdůležitější je připravit si vše, co potřebujete k tomu, abyste mohli tento nebeský dezert vytvořit. Prozkoumejte svou kuchyni, popřípadě se vydejte do obchodu pro následující potraviny.

Na těsto:

Čtěte také: Ananasové řezy podle paní Jančíkové – lahodná pochoutka pro každou příležitost!

· 5 vajec

· 150 g cukru

· trocha soli

· špetka vanilky

· 50 ml oleje

· 65 ml mléka

· 170 g mouky

· 30 g kakaa

· kypřicí prášek na pečení

· malý šálek instantní kávy

Na polevu:

· 500 ml smetany ke šlehání

· 300 g mléčné čokolády

Jak postupovat při tvorbě kávového dezertu?

Snažte se skutečně dodržovat recept krok po kroku, abyste ani jednu surovinu nevynechali a docílili krásně nadýchaného korpusu. Nejdříve se pusťte do vajec a cukru. Obě složky společně vyšlehejte do tuhé pěny. Jakmile získáte tu správnou konzistenci, přidejte olej, mléko, prosetou mouku, kakao, špetku soli a kypřicí prášek do pečiva. Vyšlehejte v jednotnou, hladkou hmotu a nalijte těsto do vymazané a vysypané formy na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

Čas je pouze orientační, jakmile uplyne potřebná doba, je dobré nejdříve těsto zkusit pomocí párátka nebo špejle. Zapíchněte jej do středu korpusu a pokud se povrch párátka nebude lepit a táhnout, těsto je dostatečně upečené. Nyní si uvařte šálek instantní kávy a přelijte s ním upečený korpus. Než vám korpus vychladne, je ideální čas na přípravu krému. Vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky – když obrátíte misku, šlehačka by se měla držet. Vmíchejte rozpuštěnou mléčnou čokoládu a naneste na vychladnutý korpus. Teď už zbývá jen čekat, než poleva dostatečně zatuhne a můžete servírovat.