Milujete bramboráky? Pak vyzkoušejte tento recep na plněné bramboráky šunkou a sýrem! Nepotřebujete ani mouku, ani vejce!

Tradiční bramboráky, tak ty jsou pro naší českou povahu zkrátka jedním ze základních pokrmů. Hodí se skvěle jak jako hlavní pokrm, tak jako dobrota na večer k filmu. Tento recept, který Vám dnes přinášíme, je však trochu zvláštní.

Recept pochází původem z Portugalska a co je na něm skvělé, je fakt, že nepotřebujete ani mouku, ani vejce! Recept je tak nejen jednoduchý, ale také velmi zdravý!

Co budete potřebovat?

  • 500 g brambor
  • sůl
  • olivový olej
  • šunku
  • sýr

Jak na to?

  1. Nejprve si oloupejte brambory, které nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Brambory poté vložte do misky s vodou a nechte pár minut odmočit.
  3. Jakmile se vyplaví z brambor přebytečný škrob, stačí je scedit a co nejvíce vysušit. Nejlepší je je tak dát např. do utěrky a důkladně vyždímat.
  4. Vzhledem k tomu, že nepoužíváte ani vejce, ani mouku, je dobré zvolit pánev s kruhovými otvory, aby placky držely krásný kruhový  tvar. Jakmile si připravíte tuto pánev, stačí na ní jen rozehřát trochu toho olivového oleje, přidat brambory a trochu osolit.
  5. Placky byste měli smažit z obou stran, vždy dozlatova.
  6. Pak si hotové placky vyložte na plech vyložený pečícím papírem a aplikujte nakrájenou šunku a sýr. Následně přikryjte druhou plackou.
  7. Takové to „hamburgery“ poté vložte do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů přibližně na 10 minut.

Tip!

Doporučujeme podávat s dipem ze zakysané smetany.

Čtěte také: Věděli jste to? Vědci tvrdí, že jedna sklenice červeného vína se vyrovná hodině strávené v posilovně! Je to vůbec možné?!

Dobrou chuť přejeme!