Milujete italskou kuchyni? Pak musíte určitě vyzkoušet tyto lahodné Špenátové lasagne!

Také jste milovníky italské kuchyně a zejména pak pasty? My rozhodně ano! Dnes Vám proto přinášíme recept na výborné španátové lasagne, které si zamilujete již při prvním ochutnání. Výhodou tohoto receptu je, že pokrm dáte péct a nemusíte se už o nic více starat!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 krabičku těstovin Lasagne
  • 1 velkou cibuli, nasekanou nadrobno
  • 3 stroužky česneku, mletého
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 ČL sušeného oregána
  • 2 balení špenátu
  • 3 šálky ricotty
  • 1 velké vejce
  • 1/2 šálku parmezánu
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 3 šálky mozzarelly
  • 2 šálky Marinara omáčky
  • čerstvě nasekanou petrželku, na ozdobu

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Velký hrnec osolené vody přiveďte k varu a uvařte si lasagne al dente.
  3. Ve velké pánvi při střední teplotě si rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek, špetku soli, pepř a oregáno. Na poslední chvíli přidejte špenát, promíchejte a odstavte.
  4. Ve velké misce si smíchejte ricottu, vejce a parmezán. Nezapomeňte na skořici, sůl a pepř dle chuti.
  5. Ve velkém pekáči si vyskládejte vrstvu lasagní tak, aby se mírně překrývaly. Další vrstvu tvoří omáčka Marinara, poté vrsta špenátu a ricotty. Poslední vrstvu by měla tvořit mozzarella.
  6. Opakujte, dokud nebude pekáč plný. Končit byste měli vrstvou mozzarelly.
  7. Celý pekáč poté zakryjte fólií a pečte 45 minut.
  8. Poté sejměte fólii a pokračujte v pečení dalších 15 minut.
  9. Následně nechte lasagne vychladnout cca 10 minut, ozdobte petrželkou, nakrájejte a podávejte.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Nejlepší esenciální olej, který zvyšuje paměť, detoxikuje játra a zmírňuje stres!