Na první pohled obyčejná rostlina, která má však naprosto neobyčejnou sílu. Dokáže vám vybělit zuby, zlepší vaše zdraví a dokonce je silným bojovníkem proti rakovině. Už víte, o jakou rostlinu se jedná? -
Menu

Na první pohled obyčejná rostlina, která má však naprosto neobyčejnou sílu. Dokáže vám vybělit zuby, zlepší vaše zdraví a dokonce je silným bojovníkem proti rakovině. Už víte, o jakou rostlinu se jedná?

Už jste někdy slyšeli o rostlině, která by Vám dokázala vybělit zuby, aniž byste museli kupovat drahá bělidla či pasty? O rostlince, která má schopnost podpořit a zlepšit tak imunitní systém, díky kterému bude Vaše tělo odolnější vůči nemocem a jiným vnějším negativním vlivům? Že ne? V tom případě byste to měli rychle napravit, neboť tato rostlinka Vám může báječně pomoci. Některé výzkumy dokonce tvrdí, že tato jedinečná rostlinka je schopná likvidovat i nádory, což je naprosto senzační. Pokud stále nevíte, o jakou rostlinu se jedná, my Vám to povíme.

Zázračné účinky bylinek

Už od pradávna všichni víme, že bylinky rostou po celém světě a mnohé z nich mají opravdu zázračné a kouzelné účinky. Některé dokáží nabudit, některé uspat, některé Vás rozesmějí, po některých je Vám zle atd. Spektrum účinků bylinek je opravdu široké, a kdo se o to zajímá, tak ví, že opravdu fungují. Jinak by přece nebyly stále tak populární.

Díky této rostlince nebudeme nemocní

My se dnes ovšem zaměříme na jednu rostlinku, která má podle všeho zázračné a jedinečné schopnosti v tom, že dokáže vybělit naše zuby, díky čemuž bude náš úsměv krásnější. Dokáže nám podpořit imunitní systém, díky čemuž už nebudeme tak často nemocní jako doposud, a bacily se nám budou vyhýbat.

Co je ale nejlepší, je to, že účinky bylinky jsou schopné pomoci s odstraňováním nádorů, které lidskému tělu opravdu škodí. Jde tedy o bylinku, která je pro naše tělo a zdraví opravdu prospěšná. Vyplatí se tedy vyzkoušet ji a třeba ji i pravidelně používat.

Populární také v kuchyni

Bylinka je ovšem populární také v gastronomickém světě. Sílu a potenciál této bylinky je oceňován kuchaři po celém světě. Především středomořská, americká a africká kuchyně si ji nemůže vynachválit.

Nenáročné podmínky dodávají tu pravou chuť

Už víte, o jakou rostlinku se jedná? Ano, jde o obyčejnou petrželovou nať, kterou objevíte téměř na každé zahradě pořádného zahradníka, v obchodě nebo na trhu. Čerstvá petrželová vůně dokáže dodat pokrmům z masa, ryb a zeleniny tu pravou a jedinečnou chuť. Za svoji popularitu vděčí svým nenáročným podmínkám. Je schopna odolat mrazivým podmínkám (-7°) a rychle se adaptuje na okolní podmínky. Najdete ji růst různě po Evropě, a především v Itálii.

Dnes Vám ukážeme, jakým způsobem můžete nať upravit a použít pro vaření, ale také jaké jsou její pozitivní účinky na Vaše tělo. Díky tomu, že je nať odolná vůči chladu, je možné skladovat několik měsíců a svoje zázračné vlastnosti neztratí.

Má vysoký obsah vitaminu C a používá se v kosmetice

Petrželová nať je vhodnou prevencí při nedostatku vitaminu C. Když se řekne vitamin C, napadne nás hned citron, ale petržel má vitaminu C čtyřnásobně více. Obsahuje také množství keratinu, vitamin A, B, kyselinu listovou a askorbovou. Je to ideální volba pro zimní období. Bylo také zjištěno, že olej z petržele dokáže zpomalit růst a šíření rakovinových buněk. Týká se to především oblasti plic a břicha.

Petržel se velmi často používá na léčbu dny a artritidy, neboť zápasí přímo s kořeny problémů. Odvar z této rostlinky je navíc oblíbený i v kosmetice, neboť léčí akné a odstraňuje začervenalá, hmyzem bodnutá místa. Šťáva z petržele má zase pozitivní vliv na náš centrální a periferní nervový systém, a chrání nás před působením škodlivých toxinů.

Konzumujte jako čaj

A jak petrželovou nať účinně využívat? Ideální způsob je konzumace čaje. Ten si můžete koupit v obchodě, v lékárně, nebo si ho můžete připravit v pohodlí domova z čerstvých bylinek. Budete k tomu potřebovat:

  • 50 g petrželové natě
  • 500 ml vody
  • ½ citronu
  • 1 lžičku medu

Vodu přiveďte k varu, přidejte do ní nasekanou nať a citron. Nechte vařit po dobu 5 minut a poté odstavte ze sporáku, než vychladne. Nakonec čaj přeceďte a přidejte med. Uvidíte, jak Vám bude chutnat.

Líbil se vám článek?

Tisk
ZDRAVÍ

Máte problém se zácpou? Udělejte tento pohyb a okamžitě se…

Zácpa patří mezi jedno z témat, o kterém se na veřejnosti příliš nemluví. To ale není řešení, protože zácpa s sebou přináší…
ZDRAVÍ

Koupání v roztoku s citronem vám umožní rozloučit se s…

Sychravý podzim je doba jako stvořená pro nejrůznější relaxační koupele, které nás nejen zahřejí, ale také nám pomohou na chvíli…
ZDRAVÍ

Tradiční německý recept na čištění tepen – opravdu funguje! Doporučují…

O tepny bychom se měli po celý život starat. Pokud to neděláme, tak se v nich hromadí nečistoty a zanáší se.…
ZDRAVÍ

Tento sirup je 10krát účinnější než antibiotika. Zničí všechny infekce…

Když jsme nemocní, tak zajdeme k lékaři, který nám předepíše léky, které si vyzvedneme v lékárně. Ano, sice nám mohou pomoci na…
ZDRAVÍ

Na střevní problémy není nic lepšího – místo předražených a…

Střevní problémy trápí stále více lidí. Je to dáno jak jejich genetikou, tak je to dáno třeba tím, co člověk…
ZDRAVÍ

Nevěděla jsem, jak účině a rychle vyléčit kašel, ale tento…

Podzim a zima jsou obdobími, kdy spousty z nás trápí nejrůznější nachlazení, především rýma či kašel. V lékárně je sice možné zakoupit…