Babička mě naučila tento nejlepší recept. Nepečený smetanový dezert s čokoládou

Máte chuť na něco dobrého? Honí vás mlsná a rádi byste vyzkoušeli něco nového? Dáváte přednost domácím produktům namísto kupovaným dortům, moučníkům či zákuskům? Nudí vás tradiční recepty na dorty nebo buchty? V tom případě pro vás bude recept na domácí stracciatella dezert naprosto ideální a vhodný. Nejen, že jeho příprava je snadná a rychlá, ale navíc si ho zamilují všichni ve vaší rodině. Obrovskou výhodou je navíc skutečnost, že k jeho přípravě nebudete potřebovat zapínat troubu, což vám ušetří spoustu času i energie.

Dezert si zamilujete

Pokud máte rádi příchuť stracciatelly nebo tomu podobné lahůdky, pak určitě tento recept na lahodný dezert vyzkoušejte. Jde o opravdovou chuťovou bombu, kterou si vaše rodina určitě oblíbí. Vzhledem k jeho snadné a rychlé přípravě a k tomu, že nebudete muset zapínat troubu, bude velmi snadné si jej udělat vždy, když na něj dostanete chuť. Buďte si jistí, že to bude velmi často.

Ingredience a suroviny

K přípravě lahodného dezertu budete potřebovat několik základních ingrediencí a surovin. Není třeba se obávat ničeho náročného. Vše máte pravděpodobně doma, takže nebudete možná muset ani do obchodu. V každém případě si připravte: 1 litr mléka, 2 dl krupice, 2 dl cukru, 2 žloutky, piškoty, 125 g margarínu, 2 dl smetany, tabulku hořké čokolády a možná trochu rumu na namočení piškotu.

Čtěte také: Už jste slyšeli o zázračných účincích meduňky? Jestli ne, tak byste to měli hned napravit. Existuje totiž mnoho důvodů, proč tuto zázračnou bylinu pěstovat!

Krém, piškoty, čokoláda

Nyní se podíváme na samotnou přípravu dezertu. Dejte vařit 1 litr mléka a postupně do něj přidejte vaječné žloutky, krupici a cukr. Pořádně promíchejte a nechte vychladnout. Poté směs smíchejte spolu s margarínem, přidejte najemno nastrouhanou čokoládu a jemně promíchejte. Do mísy naskládejte piškoty, které jste si před tím namočili do rumu a mléka. Naneste krém a rozetřete. Takto udělejte 2 až 3 vrstvy a na tu poslední nasypte nastrouhanou čokoládu. Nakonec zabodněte doprostřed dezertu kousky čokolády a dejte na chvíli vychladnout. Přejeme dobrou chuť.