Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou návštěvu -
Menu

Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou návštěvu

lžíce másla
  • 1 a ½ hrnku cukru moučka
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • špetku soli
  • Příprava dezertu bez polevy

    Přestože název i sám původ dezertu zní velice honosně a také komplikovaně, jeho příprava je skutečně jednoduchá. Vše spočívá ve dvou základních krocích – v přípravě krému a polevy. Začněte šleháním smetany, jakmile se z ní utvoří pevná šlehačka, dejte ji vychladit a věnujte se mezitím dalším ingrediencím. Vanilkový puding si připravte v mléce dle instrukcí na obalu a poté do směsi přimíchejte vyšlehanou smetanu. Takto vytvořený krém vložte po vychladnutí do lednice a nechte odpočívat. Dno pekáče vyložte sušenkami, naneste polovinu krému a zakryjte další vrstvou sušenek. Přidejte druhou polovinu krému a zakončete dalším patrem sušenek. Celý dezert uložte do lednice. Zákusek je prakticky hotový, pokud jste se rozhodli pro verzi bez polevy.

    Příprava polevy

    Nyní je čas na čokoládovou polevu. Do másla přidejte cukr moučka, kakao a pečlivě promíchejte. Naneste na vychlazený dezert a rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu sušenek. Opět uložte do lednice k vychladnutí minimálně na šest hodin. Dezert je připravený k servírování. Podávat jej můžete ke kávě i čaji. Věřte, že je vhodný jak pro domácí rodinnou pohodu, tak i pohoštění vzácných návštěv.

    1
    2
    RECEPTY

    Lahodné skořicové rolky se hodí nejenom ke kávě

    Skořice je známá především svou krásnou vůní, kterou má mnoho z nás spojenou s podzimními a zimními měsíci, kdy se…
    RECEPTY

    Recept na lahodné a nadýchané palačinky, kterým nikdo neodolá

    Palačinky jsou většinou lidí považovány za jakýsi mezistupeň mezi jídlem a dezertem, s tím souvisí také to, kdy a jak…
    RECEPTY

    Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete

    Ptačí mléko je zvláštní, velmi chutný, a hlavně rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete. Řada z nás jej zná z dětství…
    RECEPTY

    Příprava maďarského langoše je velmi jednoduchá. A chuť dokonalá

    Maďarský langoš je typický svou poctivou chutí. Pokud vám ty, které můžete koupit v mnoha pojízdných stáncích, pravý maďarský langoš nepřipomínají…
    RECEPTY

    Nejlepší recepty na domácí těsta, která potěší dospělé i děti

    Domácí jídlo je jednoduše nejlepší. Připravíte ho levně, většinou to není vůbec složité a navíc potěšíte všechny kolem sebe. Udělejte…
    RECEPTY

    Dokonalého vývaru dosáhnete díky vhodným surovinám i správnému postupu

    Vývar je v gastronomii velmi důležitý. Je základem mnoha lahodných polévek, nebo třeba omáček. Dokáže pohladit po žaludku a připravit jej…