Neuvěříte, jak chutný a jednoduchý recept se skrývá pod názvem Cobra! Nebojte se, nejde o žádné vaření hadů, ale naopak o pochoutku, kterou si musíte připravit co nejdříve

Omáčky do tradiční české domácnosti jednoznačně patří a většina rodin si bez nich nedokáže představit podobu jídelníčků. Pokud vás ovšem omrzeli tradiční svíčkové, kuře na paprice nebo jednoduché „UHO“, můžete vyzkoušet něco zcela nového. Říká vám něco název „Cobra“? Tak se totiž jmenuje naprosto úžasná omáčka, která v 80. letech bourala všechny žebříčky oblíbenosti a všichni na ní hrozně ujížděli. V posledních letech je sice povědomí o ní spíše na ústupu, nicméně nám to prostě nedalo a museli jsme vám neinformovaným vysvětli, o jakou pochoutku že se to vlastně připravujete!

Cobra je skutečně pochutinou, kterou by každý z vás alespoň jednou za život měl ochutnat, jinak se totiž o hodně chudí. Právě proto jsme se rozhodli vám v následujících řádcích krok po kroku vysvětlit, jak se recept vlastně připravuje a co do něj patří. Zajímá vás více? V tom případě směle pokračujte k další části tohoto článku. Určitě budete valit oči!

Z čeho všeho se skládá Cobra? Žádné složitosti nečekejte

Korba se v zásadě připravuje dvěma různými způsoby – za syrova a vařením. My se hodláme zaměřit na druhou variantu, jelikož je mnohem chutnější a hlavně se dá okamžitě použít jako přísada k téměř jakémukoli jídlu. Na Cobru tedy budete potřebovat pět kilogramů rajčat, dvě a půl kila bulharského pepře, tři až čtyři kusy chilli papriček, dva kusy bobkového listu, sůl, po třech kusech petržele a mrkve, slunečnicový olej a také česnek.

Čtěte také: Slyšela jsem podivný zvuk vycházející z bahenního svazku, podívala jsem se do vnitř a nevěřila jsem svým očím co jsem tam našla

Jak postupovat při přípravě Cobra omáčky?

Ze všeho nejdříve musíte omýt všechna rajčata, aby se vám do jídla nedostaly nežádoucí látky. Posléze je nakrájejte na půlky a nechte je protlačit mlýnkem na maso. Z rajčat tak vznikne pyré. Rajčatové pyré vložte do hrnce a na mírném plameni vařte po dobu jedné hodiny. Mezitím máte dostatek času na přípravu zbytku ingrediencí. Stonky a semena bulharského pepře společně s chilli papričkami vložte na pánev, kde již prská rozehřátý slunečnicový olej a začněte smažit. Později k těmto surovinám přidejte ještě nakrájenou mrkev a petržel. Vše poté smažte po dobu pětadvaceti minut.

Do pánve nakonec přidejte také povařené rajčatové pyré a prolisované stroužky česneku a vše nechejte ještě po dobu další deseti minut na ohni. Když máte omáčku hotovou, vložte si do sterilizované nádoby a pečlivě uzavřete sterilizovaným víčkem. Vše nechte poctivě vychladnout. Ďábelskou omáčku posléze skladujte na studeném místě.

Tento recept je vhodný zejména pro milovníky pálivých pokrmů, kteří nemají žádné hranice. Pokud vám takové množství pálivých komponentů nedělá dobře, můžete si libovolně měnit množství obsažených chilli papriček či bulharského pepře. Chutě každého z nás jsou jiné a proto by se jim samozřejmě měla přizpůsobit také příprava Cobra omáčky, která s hranolky či dalšími smaženými pokrmy chutná naprosto neodolatelně!