Pampeliška léčí RAKOVINU, hepatitida, játra, ledviny,žaludek. Jednoduchá příprava zde. -
Menu

Pampeliška léčí RAKOVINU, hepatitida, játra, ledviny,žaludek. Jednoduchá příprava zde.

Nejlepší je vzít celou rostlinu i s kořínky, protože všechny složky této rostliny jsou účinné. Z Listů pampelišky ( radicchio ) máte rukolu a můžete si z ní připravit salát. Vynikající kombinace s vařeným vajíčkem nebo bramborami, vitamíny v rukoly předběhnou špenát a rajčata. Pampeliška obsahuje více karotenu než mrkev a je výborným zdrojem vitamínů a minerálů. Stonky z pampelišky zvyšují rozložení v žlučníku, regulují metabolismus, čištění krve a žaludku. Lidová medicína doporučujeme pampelišku proti cukrovce a odstraňování bradavic. Z květů této rostliny si dokážete vyrobit sirup, který se někdy nazývá také med. Sirup čisti a posiluje krev a trávení a pomáhá při vykašlávání. Nyní je čas vystoupit do přírody a získat pampelišku.

Příprava:

Potřebujete alespoň 400 žlutých květů pampelišky. Zalijete ji 3 litry studené vody a položíte do ní plátky 4 citronů a 4 pomerančů. Nechte působit 24 hodin. Pak přes filtr přefiltruje tekutinu do hrnce. Přidejte 2 kilogramy cukru a za častého míchání vaříte asi hodinu a půl, co se kapalina vaří. Měli byste dostat hustý sirup. Do láhve, kterou jste předtím sterilizovali nalijete tekutinu a zavřete ji. Sirupy bude mít hustou strukturu a často se bude považovat za med. Je vynikající pro různá onemocnění. Vezměte si ho na čajovou lžičku. Je skvělý pro dětí, takže se nemusíte bát.

Pokračování Receptu na další straně ➔

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Jak si zpříjemnit horké letní dny? Třeba skvělým dezertem k…

Nejrůznější dorty a dezerty jsou slabostí mnoha z nás, nejen odpolední káva chutná s dezertem mnohem lépe než bez něj. Zároveň je…
RECEPTY

Jakmile vyzkoušíte toto skvělé domácí pečivo, nebudete mít potřebu chodit…

Pokud žijete ve městě, pak zřejmě něco takového, jako je otvírací doba neřešíte. V neděli večer se prostě seberete a jdete…
RECEPTY

Hledáte recept na rychlovku k obědu či večeři? Pamatujte, že…

Doba letních prázdnin není jen sezónou dovolených, ale i sezónou nových brambor. Zkuste tyto dvě skutečnosti spojit v jednu a využijte…
RECEPTY

Vyzkoušejte chuť kuřecích prsou kombinovaných s lahodnou slaninou. Vše zvládnete…

Proč bychom měli trávit hodiny u sporáku a následně další dlouhý čas úklidem kuchyně, když existují recepty, které jsou rychlé…
RECEPTY

Chcete si připravit chutný oběd a hrozíte se toho, kolik…

Jídla, která si připravíte za poměrně krátkou dobu a navíc za použití co nejmenšího množství nádobí, jsou velmi vyhledávaná. Komu…
RECEPTY

Tyhle kynuté knedlíky budou konečně chutnat tak, jak si přejete.…

Kynuté, bramborové, houskové, chlupaté, karlovarské, plněné, ovocné…o čem je řeč? Přeci o jedné klasice české kuchyně – o knedlících. Receptů…