Patří u vás k Vánocům neodmyslitelně také vůně perníčků? Pak máme právě pro vás jeden báječný recept -
Menu

Patří u vás k Vánocům neodmyslitelně také vůně perníčků? Pak máme právě pro vás jeden báječný recept

Tajemstvím podařených perníčků je práce se surovinami pokojové teploty, proto je dobré například i máslo včas vyndat z lednice a nechat odležet. S takovými surovinami se lépe pracuje a výsledné perníčky mají příjemnější texturu.

Nejprve si připravte medovou směs, a to ve vhodné nádobě ve vodní lázní. Dejte do ní med, cukr, máslo a vejce a stále míchejte. Dbejte na to, aby krémová směs nebyla horká, ale pouze teplá. Nakonec do ní přimíchejte prášek do pečiva a také ocet a nechejte ji vychladnout.

Do jiné mísy nasypejte směs obou druhů mouky a koření a dobře promíchejte. Do medové směsi, která mezitím vychladla, přimíchejte nejprve zakysanou smetanu a poté také mouku s kořením. Těsto zpracujte tak, aby bylo měkké. Doporučuje se zabalit hotové těsto do folie a nechat je přes noc odpočinout v lednici. To pomůže nejen tomu, že se druhý den bude s těstem snáze pracovat, a i dětem půjde vykrajování snadno, ale také tomu, že se všechny ingredience budou mít čas řádně spojit, což zlepší výslednou chuť těsta a usnadní také proces pečení.

Na druhý den těsto propracujte a rozválejte na přibližně 3 mm silný plát. Nyní stačí už jen vybrat formičky a vykrajovat oblíbené tvary. Když máte hotovo, troubu předehřejte na 180 °C, perníčky opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem a podle výkonu trouby je pečte přibližně 6 minut. 

1
2
RECEPTY

Ořechové cukroví. Na Vánoce si ho zamilujete

V minulosti se podobné cukroví připravovalo na svatby. Dnes už jsou takové slavnosti plné profesionálních rautů a nezbývá tak pro ně…
RECEPTY

Zabraňte podzimnímu nachlazení pomocí vitamínové bomby

Po velké vlně letních veder zasáhla naše tělo trochu nečekaně změna teploty. Nastává nebezpečné období, kdy jsme náchylnější k nemocem a…
RECEPTY

Chutě a vůně milovaného jablečného štrůdlu, ale trochu jiná příprava

Pokud milujete chuť klasického štrůdlu, ale nejste právě přeborník v zavinování těsta, máme pro vás dva recepty, v nichž jsou všechny chutě…
RECEPTY

Užitečné tipy pro vaření drůbežího masa aneb jak si vše…

Pokud připravujete například polévku z kuřecího masa nebo je vaříte za jiným účelem a nepoužíváte tlakový hrnec, je dobré znát některé…
RECEPTY

Vánoce, trhy a vůně pečených kaštanů, to je kombinace přesně…

Pokud máte rádi rozmanitost a ruch předvánočních trhů a také vůně, které se linou od různých stánků, možná vás přiláká…
RECEPTY

Připravte si chutný a snadný jablečný koláč

K podzimním měsícům neodmyslitelně patří vůně jablek a dezertů z nich upečených. Lahodný jablečný koláč je navíc nejenom skvělým a chutným dezertem,…