Po tomhle budou vaše chuťové buňky jásat! Tyhle unikátní bramborové placky zvládnete do 20 minut. A pochutnáte si, jelikož je vylepšíte náplní v podobě sýru a šunky. Jak na ně?

Měli jste perný den? K večeru se vrátíte hladoví z práce, kručí Vám v břiše, lednice zeje prázdnotou a poslední na co máte chuť je, trávit dlouhé hodiny v kuchyni u sporáku se snahou vytvořit nějakou chutnou večeři, kterou nakrmíte celou rodinu?
Právě pro Vás tu máme připraveny delikátní recept, který Vám zabere pouhých 15minut času. Dokáže nejen zasytit, ale také si na něm pochutnáte a vaše chuťové buňky budou jásat.  Jedná se o bramborové placky plněné šunkou a sýrem.

Brambory jako chutný základ

Placičky si oblíbí každý milovník bramboráků, ale potěší i jakéhokoliv jiného strávníka. Můžete je podávat nejen jako hlavní chod, ale i třeba v podobě přílohy ke kterémukoliv pokrmu nebo jen jako jednohubku na odpolední svačinku či pro nečekanou návštěvu. Nepotřebujete na tento recept žádné velké množství ingrediencí, většinu z nich nalezne doma snad každý a během 15 minut už se budete moci ládovat jednou plackou za druhou. Tuhle pochoutku by měl ochutnat každý z Vás, protože za to určitě stojí a nalezne si místo v každé domácí kuchařce.

Na bramborové placky budete potřebovat:

  • 6 brambor
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 200 g šunky
  • 200 g sýra
  • Kopr
  • 5 lžic mouky
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Brambory si nejdříve očistěte, oloupejte a následně je nastrouhejte do mísy.
  2. Vezměte cibuli, nakrájejte jí nadrobno a přidejte ji k nastrouhaným bramborám.
  3. Nastrouhejte najemno sýr společně se šunkou a přihoďte to do misky s ostatními připravenými surovinami.
  4. Nasekejte si kopr, dejte ho o mísy, přidejte 5 lžic mouky a syrová vajíčka.
  5. Nakonec vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem dle Vaší chuti.
  6. Na pánvi nechte rozžhavit olej. Jakmile bude olej dostatečně rozpálený, začněte na pánvičce tvořit s pomocí lžíce či naběračky bramborové placky.
  7. Bramborové placičky smažte z obou stran, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Jakmile budou dostatečně propečené, můžete je podávat!

Teď už si můžete jen pochutnat na této dobrůtce a nasytit s ní všechny hladové krky doma i v okolí. Určitě se po nich budou všichni jen oblizovat a zmizí z talíře rychlostí blesku. Placky chutnají výborně za tepla, ale i ve studené podobě, a tak si na nich můžete smlsnout kdykoliv, třeba i ve formě tajné půlnoční svačinky.

Čtěte také: Voňavý cuketový kastrol s bramborami a tymiánem: Skvělý tip na večeři, který Vás ohromí svou dokonalou chutí!

Pokud Vás recept zaujal nebo jste si tuto lahůdku už uvařili, nebojte se ho sdílet mezi své přátele, ať si jí mohou vychutnat i oni a našla si místo i v jejich kuchařkách!