Příprava maďarského langoše je velmi jednoduchá. A chuť dokonalá -
Menu

Příprava maďarského langoše je velmi jednoduchá. A chuť dokonalá

Podle tradičního receptu budete potřebovat:

  • 70 dkg hladké mouky
  • 2 dkg droždí
  • ½ lžičky jedlé sody
  • asi 5-6 dcl mléka
  • 1 větší vařený brambor
  • 5 dkg tuku
  • 2 čajové lžičky soli
  • olej nebo jiný tuk na smažení

Rozpusťte droždí v troše slazeného vlažného mléka. Přidejte jej k mouce smíchané se solí, jedlou sodou a vařenými strouhanými bramborami. Přilijte zbytek připraveného mléka a vymíchejte hladké těsto. To nechte na teplém místě vykynout. Až vykyne, předělejte ho na pomoučněnou desku, důkladně rukama propracujte a nechce ještě jednou vykynout. Takto připravené těsto je ideální na přípravu poctivého langoše.

Těsto vyválejte do tenka a poté jej zamotejte jako závin. Z něho pak krájejte asi 2 centimetry tlusté plátky, ze kterých vytvarujete výsledný langoš. Předpřipravené langoše nechte asi ještě 15 minut odpočívat. Poté zahřejte olej a jeden po druhém důkladně usmažte. Tak co na ně říkáte?

1
2
RECEPTY

Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou…

Připravte si jednoduchý, lahodný, nepečený éclair dezert, s kterým snadno potěšíte chutě každé návštěvy. Vyrobit lze ve dvou různých variantách. Buď…
RECEPTY

Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete

Ptačí mléko je zvláštní, velmi chutný, a hlavně rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete. Řada z nás jej zná z dětství…
RECEPTY

Nejlepší recepty na domácí těsta, která potěší dospělé i děti

Domácí jídlo je jednoduše nejlepší. Připravíte ho levně, většinou to není vůbec složité a navíc potěšíte všechny kolem sebe. Udělejte…
RECEPTY

Dokonalého vývaru dosáhnete díky vhodným surovinám i správnému postupu

Vývar je v gastronomii velmi důležitý. Je základem mnoha lahodných polévek, nebo třeba omáček. Dokáže pohladit po žaludku a připravit jej…
RECEPTY

Nechte se unést božskou chutí tohoto jablečného koláče s vlašskými…

Mnozí pěstitelé ovoce a zeleniny během letních měsíců sklízí dlouho očekávané plody. Ty pak zavařují, nebo z nich tvoří marmelády, džemy…
RECEPTY

Tyto nadýchané buchty z tvarohu jsou dokonale jemné a chutné

Buchty jsou velice oblíbeným dezertem, který se standardně zhotovuje z kynutého těsta. Plnit je možné buchty mákem, tvarohem, džemem, nebo třeba…