Připravte si dokonalé ruské pelmeně, které konečně ozvláštní vaši tabuli. když máte chuť na těstoviny, zapomeňte na ravioli a zkuste něco z východu. Budete překvapeni chutí

Dalo by se říci, že takové pelmeně jsou obdobou domácích plněných knedlíků, nebo ještě přesněji – jsou obdobou italských raviol. Originální recept na pelmeně se může lišit kraj od kraje – jedná se o národní ruské jídlo, které si můžete naplnit tím, co vám doma zbylo. Každý Rus vám bude tvrdit, že právě ty jeho pelmeně jsou ty pravé. My tohle tvrdit nebudeme, avšak zaručujeme vám, že recept na tyto pelmeně je jednoduše dokonalý! Vyzkoušejte ruskou klasiku!

Čím se naše pelmeně liší?

Tak zaprvé, základem našich pelmení je minerální voda. Nepodceňujte kouzlo minerální vody do těsta a použití mouky. Nedostatečné množství mouky může způsobit, že těsto na pelmeně je nepříjemně lepivé a je poměrně obtížné ho vyválet na požadovanou tloušťku. Tím, že mouku přidáváme postupně, zbavíme se lepivosti, a těsto bude velmi snadno zpracovatelné. Uvařené pelmeně budou pružné a velice chutné. A teď už se pojďme podívat na konkrétní recept.

Ingredience

Ingredience, které použijeme na přípravu pelmení, budete mít z velké části již doma. Pelmeně se tak mohou stát vaším nouzovým jídlem, když už jste vyjedli lednici a potřebujete si připravit večeři. Na pelmeně budete připravovat:

Čtěte také: Byla zima, déšť a oni nechali psa samotného v kleci, uprostřed ničeho. Byl smutný a klepal se zimou. Naštěstí byl nalezen dobrými lidmi. Co se však stalo, to dodnes nechápou

  • 1 lžíce minerální vody,
  • 1 vejce
  • ½ lžičky soli,
  • 2 lžičky cukru,
  • 4 lžíce rostlinného oleje,
  • 4 lžíce mouky.

Na náplň budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 500 g mletého masa,
  • 1 vejce,
  • 1 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 50 g másla,
  • koření podle chuti.

Příprava těsta

Vejce rozklepněte do mísy. Přidejte minerální vodu, sůl, cukr, olej a dobře promíchejte. Poté si připravte mouku a sítko. Mouku budeme do směsi přidávat postupně – nejlépe po lžících. Prosejeme ji přes sítko, abychom zabránili tvorbě hrudek. Nejprve těsto zpracovávejte lžící nebo vařečkou, posléze už budete muset použít ruce. Výsledné těsto by mělo být měkké, elastické a lesklé. Nemělo by se lepit na ruce či stůl. Takto připravené těsto zabalte do potravinové fólie nebo do mikrotenového sáčku a nechte uležet půl hodiny v lednici.

Příprava náplně

Zatímco těsto odpočívá, můžete si připravit náplň. Cibuli nakrájejte na jemno, česnek prolisujte nebo nastrouhejte. Obě ingredience smíchejte a přidejte vejce a vybrané koření. Můžete použít pouze sůl a pepř, nebo můžete zvolit grilovací koření, různé bylinky, nebo zahraniční směsi koření, jako je například adžika. Nakonec dejte maso a dobře promíchejte. Pokud chcete ochutnat, zda je těsto dost okořeněné a nechcete je chutnat syrové, můžete kousek z něj odloupnout a povařit ve vodě.

Dokončení

Těsto si můžete rozdělit na 3-4 části (určitou část si můžete zmrazit a použít někdy v budoucnu). Jednu část po druhé vyválíme na tenký plát a z něj vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme lžíci náplně a zabalíme. Poté dejte vařit vodu a pelmeně jeden po druhém házejte do vroucí vody. Podáváme přelité máslem a posypané červenou paprikou.