Rádi byste doma uvařili něco zdravého, ale ti Vaši strávníci se na to netváří? Pak připravte tyto Pohankové koule s houbami! Garantujeme, že nikdo nepozná, že v nich není maso!

Pro rekordní obsah vitamínů a stopových prvků se pohanka nazývá královnou krupice. Pokuste se z ní připravit chutné a zdravé jídlo – pohankové kuličky s houbami. Zvláštností tohoto jídla je, že už k němu nemusíte připravovat žádnou přílohu, tomu se říká 2v1!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 630 g uvařené pohanky
  • 800 g žampionů
  • 1 vejce
  • 5 PL kečupu
  • 2 cibule
  • 1 ČL zeleninové směsi (koření)
  • strouhanku
  • sůl a pepř dle chuti
  • bylinky
  • rostlinný olej

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Uvařte si pohanku podle návodu.
  2. Cibuli a houby si nakrájejte najemno.
  3. Osmažte si na rostlinném oleji cibulku až dozlatova, přidejte žampiony a chvilku restujte.
  4. Připravené houby s cibulí protlačte přes mlýnek na maso a zbavte se přebytečné kapaliny. Namísto mlýnku můžete použít i mixér.
  5. K mletým houbám přidejte pohanku, sůl, pepř a vejce. Důkladně promíchejte.
  6. Z připravené směsi si vyformujte kuličky, obalte je ve strouhance a osmažte na pánvi ze všech stran, dokud nechytnou zlatavou barvu.
  7. Přesuňte kuličky do pečicí formy a zalijte kečupem zředěným sklenicí vody.
  8. Nyní vložte formu do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte po dobu 10-15 minut.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: 8 věcí, kterým byste se měli raději vyhnout, cestujete-li letadlem!