Rádi připravujete nenáročné čivabčiči? Pak vyzkoušejte tento recept na Čivabčiči se sýrovo-pažitkovou náplní!

Čivabčiči jsou vždy překvapením. Jaký druh nádivky zvolíme dnes? Dnes Vám nabídneme výborné čivabčiči plněnés sýrem a bylinkami, tak chutné, že je těžké, abyste nepodlehli pokušení a nesnědli všechny najednou!

Navíc tento recept a skutečnost, že čivabčiči nebudete smažit, ale péct v troubě, znamená mínus přebytečný tuk a kalorie. Zkrátka velmi výhodný pokrm!

Co budete potřebovat?

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 vejce
  • 120 ml mléka
  • ovesné vločky
  • 1 cibuli
  • 80 g tvrdého sýra
  • 20 g másla
  • pažitku
  • italské bylinky
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si nastrouhejte sýr na struhadle s malými otvory a nakrájejte si nadrobno pažitku. Připravte si směs ze strouhaného sýra, změkčeného másla a pažitky.
  2. Použijte 2 PL vody a vytvořte si 6 malých válečků. Při tvorbě válečků si doporučujeme navlhčit ruce.
  3. Následně si umístěte válečky na chvilku do ledničky.
  4. Do zbytku sýrové směsi přidejte vejce s mlékem, italské bylinky a ovesné vločky. Přidejte sůl, pepř.
  5. Takto nechte směs odstát zhruba po dobu 7-10 minut, aby ovesné vločky nabobtnaly.
  6. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mleté ​​maso a důkladně promíchejte.
  7. Opět si rozdělte směs na 6 dílků. Ruce si navlhčete ve vodě a směsí obalte vychlazené sýrové válečky.
  8. Následně si vyložte čivabčiči na plech vyložený pečícím papírem a pečte 45 minut na 170 stupňů.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Vůbec netušili co jejich koně dělají ve stájích, dokud tam neumístili kamery. Tento kůň je aktuálním hitem celého internetu