Sladké brambory jsou trendy FIT zeleninou, kterou si můžete připravit na spoustu způsobů! Zde je pár tipů a triků, jak si je jednoduše připravit!

Sladké brambory jsou jako prázdné plátno, které můžete k večeři pomalovat, jak jen chcete: pečené, plněné, zapečené, či rozmačkané. Rychlé a snadné recepty zahrnující sladké brambory zkrátka v rychlosti přemění Vaši večeri na dokonalý zážitek.

Jak se vaří sladké brambory?

Pamatujte, že recept ze sladkých brambor je pro každého. Ať už se nakloníte směrem k sladkému, nebo slanému pokrmu (nebo obojímu), existují spousty lahodných způsobů, jak tuto kouzelnou zeleninu připravit.

Čtěte také: Tchýně si denně po dobu 1 týdne kapala do uší peroxid vodíku. Co se stalo s jejím sluchem je úžasné

[hana-code-insert name=’google‘ /]Sladké brambory se výborně hodí pro rychlé, chutné a výživné večeře s celou rodinou. A jaká je ta nejlepší část? Není potřeba trouba!

Co budete potřebovat?

  • Sladké brambory
  • Toppings (dochucení) podle Vašeho výběru
  • Mikrovlnnou troubu

Krok 1: Propíchejte brambory vidličkou.

Když nakupujete sladké brambory, hledejte těžké a pořádné. Lehké brambory vypovídají o tom, že budou pravděpodobně vysušeny. Jakmile budete mít brambory, můžete začít.

Nejprve si každou bramboru důkladně opláchněte, vysušte a pomocí vidličky je propíchejte skrz naskrz. Ujistěte se, že jsou brambory propíchnuty ze všech stran, aby se zajistilo, že se brambory uvaří rovnoměrně v mikrovlnné troubě.

Krok 2: Použijte mikrovlnnou troubu.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Upozornění! Tentokrát není potřeba žádná trouba, bohatě Vám postačí, když umístíte brambory do mikrovlnné trouby na nejvyšší teplotu na cca 5 minut.

Krok 3: Vyjměte z trouby.

Jakmile budou brambory jemné na dotyk (dávejte pozor, mohou být horké!), rozkrojte je  podélně. Poté můžete brambory buď rozmačkat, nebo si je dochutit surovinami dle Vaší chuti.

Pokud chcete bramborovou kaši, zkuste tento recept!

Zde přichází ta zábavná část: Jakmile jsou brambory uvařené a rozkrojené podélně, vložte vnitřek do misky. Pomocí vidličky (nikoliv ručního mixéru!) rozetřete brambory, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

Pro pikantní variantu přidetje 2 PL másla, 2 PL sójové omáčky a 1 nasekanou jarní cibulku.

Pokud máte chuť na sladké, zkuste přidat 1 lžíci hnědého cukru, špetku skořice a špetku kájenského pepře.

Pokud chcete plněné brambory, zkuste tento recept!

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Po podélném rozkrojení brambor opatrně vydlabejte vnitřek. Ten poté rozmačkejte vidličkou a navraťte zpět. Neexistují žádné konkrétní podmínky pro dochucení, zvolte zkrátka to, co si myslíte, že Vám bude chutnat nejvíce.

Zde je něco pro inspiraci!

Pro pikantní brambory inspirované Mexikem zvolte černé fazole, avokádové plátky, jalepeños papričky a koriandr. Doporučujeme ještě špetku zakysané smetany.

Nemůžete-li se rozhodnout mezi sladkou a slanou variantou, zkute naplnit bramboru slaninou, arašídy a javorovým sirupem.

Pro zdravější variantu připravte brambory na středomořský způsob, včetně oliv, pečené červené papriky, feta sýru a petrželky.