Socialismus měl jedno velké plus. Existovaly normy na jídla a jedna z nich se týkala také řízků. Výsledek byl naprosto dokonalý. Postupujte podle tohoto receptu a připravte nejlepší jídlo na světě

Socialismus je dávno pryč a pokud na něj začneme vzpomínat tak musíme říci, že tolik dobrého zase až tak nepřinesl. Sice jsou někteří lidé kteří byli velmi spokojeni, ale běžná skupina obyvatel spíše přežívala. Jedna věc však přece jenom byla zajímavá. Byly to normy díky kterým všechna jídla chutnala v restauracích tak jak jste očekávali. Tedy pokud kuchař zrovna nekradl a nešidil. Z této doby se dochoval i unikátní recept na řízky. Dodržte postup a jednotlivé suroviny a můžeme vám garantovat, že si skutečně pochutnáte.

Jaké ingredience bude potřebovat?

Aby byl výsledek takový jaký má být a vaše řízky byly opravdu povedené, je třeba mít k dispozici i správné ingredience. Zde najdete hned několik netradičních, které jistě nepoužíváte. Když to ale zkusíte, budete mít vyhráno. Základem je samozřejmě maso. Je na vás, zda použijete vepřovou kotletu, nebo krkovici. Nebo zvolíte také kuřecí. Dále budete potřebovat sůl, eventuelně i pepř. Dále se neobejdete bez mléka což je ona hlavní unikátní surovina. Potom je to už klasika v podobě mouky, vejce a strouhanky. A na závěr ještě jedna netradiční surovina v podobě piva. I z toho se dá vařit. A velmi dobře.

Jak na to? Masem a mlékem se začíná

Jako první je třeba vzít si maso, které nakrájejte na odpovídající plátky a poté také naklepejte. Následně je klasicky osolte, popřípadě je také rozklepejte. Tím ale postup nekončí jelikož zapomenout nelze právě na mléko. Co s ním? Do něho jednotlivé plátky masa naložte. Nejméně na několik hodin, ale když to uděláte přes noc tak jenom dobře.

Čtěte také: Milujete bazalku pro její chuť a také vůni? Není jenom kořením do jídla! Seznamte se s jejími blahodárnými účinky na lidské zdraví. Nebudete věřit, co pár čerstvých lístků dokáže udělat s vaším tělem!

Nyní připravte věci na obalení

Mnoho lidí dělá to, že vejce, mouku a strouhanku smíchá v jednotné těsto. To je ale velká chyba. Trojobal by měl mít jednotlivé složky. Jako první je mouka a jako poslední je strouhanka. Potom je tu ještě jedna věc mezi tím. A to rozšlehaná vajíčka. A právě do nich se přidá i trochu piva. I když se vám to zná zvláštní, rozhodně to zkuste. Uvidíte že výsledek bude dokonalý.

Nyní už připravujte řízky jak jste zvyklí

Jakmile máte přípravu hotovou, tak můžete pokračovat jak jste zvyklí. Jako první vezmete maso z mléka a obalíte ho v mouce. Potom by mělo zamířit do směsi vajec a piva. A následně je to strouhanka. Takto obalte všechny vaše řízky a pokládejte je vedle na talíř. Když je obaleno všechno maso, můžete se pustit do smažení.

Zde zapomeňte na různé prodávané oleje. Základem je rozpálit hlubší pánev a v ní rozpustit dostatek vepřového sádla které je pro vaše potřeby tím nejlepším. Když má požadovanou teplotu tak už můžete vkládat jednotlivé řízky a začít s jejich smažením. Z obou stran, dozlatova. Následně je servírujte třeba s bramborem nebo kaší. Až je ochutnáte tak nám dáte za pravdu v tom jak jsou dokonalé.