Tato báječná pochoutka z pečených jablek a slaniny dokonale provoní váš domov. A až jídlo ochutnáte, budete ho natolik milovat, že ho začnete připravovat pravidelně.

Přemýšlíte nad tím, co připravit na večeři nebo nedělní oběd? Chystá se k vám návštěva a vy byste ji rádi pohostili něčím opravdu výborným? Nudí vás tradiční recepty, které už všichni znají? Chcete zaručenou bombu, kterou nic nezkazíte, ale naopak všechny ohromíte? Pak pro vás bude tento recept naprosto ideálním řešením. Zabijete totiž dvě mouchy jednou ranou. Vytvoříte perfektně chutný pokrm, který dokonale provoní vás domov, a navíc uspokojíte chuťové pohárky všech, kteří to ochutnají. Tento pokrm pak budete připravovat při jakékoliv slavnostní příležitost. Jeho příprava je navíc snadná a rychlá.

Uspokojí všechny chutě

Slavnostní jídla jsou mnohdy velmi náročná na přípravu, ale též na psychiku toho, kdo je připravuje. Pokrmem chceme totiž všechny uspokojit a chceme, aby všem chutnal. Pokud jej připravujeme pro velké množství lidí, pak je velmi náročné uspokojit chutě všech lidí, nicméně nemožné to rozhodně není. Tento pokrm z jablek, kuřecího masa a slaniny to dokáže.

Kombinace, kterou si zamilujete

Možná si říkáte, že se jedná o zvláštní kombinaci, ale právě tato kombinace je základem úspěchu. Cílem poměrně jednoduchého receptu je dokonale chutný pokrm, který si všichni zamilují. K jeho přípravě budete potřebovat jen minimum surovin a ingrediencí: 2 ks kuřecích prsou nebo 1 kg sušené roštěné, 2 jablka, grilovací koření, 25 g slaniny a jednu velkou cibuli. S pomocí těchto ingrediencí vykouzlíte senzační pokrm.

Čtěte také: 6 věcí, které byste měli vědět o Microbladingu, než se rozhodnete si vytetovat obočí!

Nakrojit a vyplnit

Varianta s kuřecími prsy je následující. Vezměte si kuřecí prso a opláchněte ho. Lehce jej několikrát příčně nakrojte, ale nerozřízněte. Do otvorů vložte hořčici a pěkně ji tam rozetřete. Následně si nakrájejte jablka na malé části. Do každého otvoru s hořčicí vložte jeden kus jablka. Poté prso osolte, potřete grilovacím kořením a trochou medu. Nakonec jej obalte do plátků slaniny. Mezitím si ještě nakrájejte na kolečka červenou cibuli.

Do trouby na půl hodiny

Poté si vymastěte pekáč, vložte do něj ve slanině obalené kusy masa, naskládejte je hezky vedle sebe a mezi vložte nakrájena kolečka cibule. Pekáč překryjte alobalem a vložte do trouby na zhruba 30 minut. Občas zkontrolujte a případně podlijte trochou vody. Nakonec vytáhněte, odřízněte kousek na ochutnání a podávejte s vaší oblíbenou přílohou. Přejeme dobrou chuť.

Příprava kuřecího masa je jednodušší než u vepřové kotlety. S vepřovou kotletou je postup úplně stejný, jen při pečení je potřeba více času, ideálně hodina. Jako přílohu podávejte ideálně bramborovou kaši, která se dokonale hodí lahodné chuti masa a šťávě z jablek a slaniny. Samozřejmě můžete použít jakoukoliv jinou přílohu, to záleží na vás. V každém případě si užijte svůj výtvor a společně si ho vychutnejte s přáteli.