Už jste zkoušeli jogurtový koláč? Pokud ne, je nejvyšší čas si ho upéct. nadchne vláčnou chutí, krémem z tvarohu, ale i rychlostí a snadností přípravy. Budete překvapeni, jak vynikající záležitost to je

Chcete si upéct chutný koláč, ale nechce se vám opakovat stále stejné recepty dokola? Když přemýšlíte nad tím, že vyzkoušíte něco nového, je tu tato zajímavá varianta. Jogurtový koláč, kde nadchne vláčnost těsta kombinovaná s tvarohovým krémem, kde nadchne také skvělá chuť, ale i jednoduchost přípravy. Kdo hledá zajímavou novinku nejenom na sváteční stůl, ten zklamán nebude.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Tento jogurtový koláč se skládá z několika složek. Proto k němu i stejným způsobem přistupujte. Nejprve se podíváme na to, jaké ingredience budete potřebovat na přípravu těsta. Co na něj mít?

  • 250 g jogurtu
  • 4 lžíce mouky
  • 4 žloutky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 prášek na pečení

Kromě těsta bude nutné připravit si také jednotlivé suroviny na krém. Co budete potřebovat právě u daného krému? Ani tady není soupis surovin nijak složitý. Potřebovat budete toto:

Čtěte také: Léčivá směs medu a bylin, která je zázrakem pro vaše tělo v zimě! Nastartuje váš imunitní systém na 110%

  • 5 lžic tvarohu
  • 5 bílků
  • 2 lžíce cukru
  • 1 citron
  • 1 lžíce mléka

Jako první začínáme těstem

První krok je zcela pochopitelně spojený s přípravou těsta. Jak na něj? Je to poměrně snadné, jelikož vše spočívá jenom v tom, že smícháte všechny suroviny dohromady. Můžete je zpracovat buď ručně, nebo lze použít kuchyňského robota. Těsto by mělo mít jednolitou konzistenci. Jakmile je hotové, dejte ho odpočnout. Nikoliv do tepla, jako u kynutých těst, ale naopak do lednice.

Když těsto odpočívá, připravte si krém

Mezi tím, co těsto odpočívá máte možnost věnovat čas přípravě krému. Jelikož jsou potřeba bílky, počítejte s tím, že z nich musíte vyšlehat sníh. Jakmile má požadovanou konzistenci, už zbývá jenom jeho promíchání s ostatními surovinami. I tady je na místě dát krém do lednice, aby si odpočinul a aby se ingredience dobře propojily.

těsto vyndejte z lednice a upečte

Nyní přichází chvíle na pečení těsta. Pamatujte, že tento jogurtový dort má dvě vrstvy těsta. Proto k němu i tak přistupujte. Můžete buď udělat vyšší těsto a to poté rozříznout, nebo ho můžete péct najednou na dvou plechách. V obou případech platí, že trouba by měla být předehřátá na 180 stupňů. Když je těsto upečené, nechte ho chladnout při pokojové teplotě.

Na závěr kompletace

Ta už je hračkou. Položte spodní část těsta na tác nebo jiné prostor a pomažte ho krémem. Ten spotřebujte všechen a nijak se nebojte vysoké vrstvy. Dále přiklopte druhým těstem a máte hotovo. Potom můžete koláč posypat moučkovým cukrem a je připravený k podávání.