Vše, co potřebujete, je jedna tajná přísada, abyste si doma udělali nejlepší pečené kuře na světě!

Pečené kuře je klasickým receptem, který se snadno připravuje a samotný výsledek ohromí každého. Existuje řada modifikací, které se následně podepisují na tom, jak toto jídlo nakonec chutná. my vám přinášíme unikátní recept s jednou velmi zajímavou přísadou. Ta zajistí, že si po ochutnání řeknete, že tak dobré pečené kuře jste ještě nikdy v životě nejedli.

Co je tou tajnou přísadou?

Budete se dost možná divit, ale tou jedinou unikátní přísadou je sůl. Přijde vám jako obyčejná? Tu samozřejmě na mysli nemáme. Jistě víte, že solí je dnes velké množství. Ta, kterou máme na mysli je velmi unikátním, jelikož je to košer sůl. Taková, kterou můžete pořídit jenom v židovských obchodech, protože v těch běžných ji nenajdete. Garantujeme vám, že pokud ji na pečení kuřete použijete, bude to nejlepší pečené kuře, jaké jste kdy jedli.

Osolte a nechte odpočinout

Jiný je také postup samotné přípravy, na což je dobré myslet. Kuře nejprve naporcujte na čtyři díly a každý důkladně nasolte právě košer solí. Potom ho dejte do lednice na minimálně 3 hodiny. Díky tomu do sebe vtáhne chuť soli, což se pozitivně podepíše také na jeho chuti. Následně ho vyndejte a nechte ho zhruba 30 minut při pokojové teplotě.

Čtěte také: Milujete legendární italskou pochoutku? Nemusíte na ni do pizzerie. Tato domácí pizza nejenom zachutná. Je také snadná, jelikož se připravuje na pánvičce. A jak na to?

Kůrčičku na závěr

Nyní už do trouby. Zde se příprava nijak neliší, protože optimální teplota pečení je 180 stupňů. Když už jste použili košer sůl, nezapomeňte také na česnek, který k židovské kuchyni také právem patří. Na závěr pečení zvyšte teplotu v troubě až na 250 stupňů Celsia a pečte do té doby, dokud nevznikne dokonalá křupavá kůrka. Potom můžete vyndat a ihned servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.

A pokud tápete nad přílohou, nehledejte v ní žádné složitosti. Mohou to být vařené nebo pečené brambor, může se jednat o bramborovou kaši, stejně jako se k pečenému kuřeti velice dobře hodí také rýže. Jakou možnost máte nejraději?