Vynikající smetanový dort HRK HRK s ovocem připravený bez pečení a za 5 minut

Suroviny

  • 500 g zakysané smetany
  • 2 šálkymoučkového cukru (nebo méně/více, podle chuti)
  • 3 l žíceželatiny v prášku
  • 50 g jahody
  • pár bobulíhroznů
  • 2 ks kiwi
  • 1 ks pomeranč
  • 2 ks banány
  • 1 bal.máslových sušenek

Postup přípravy

  1. Připravíme si větší salátovou misku, kterou vyložíme potravinářskou fólií.
  2. V druhé misce si smícháme všechny suroviny, které jsou potřebné pro přípravu dortu – želatinu připravíme podle návodu na obalu, máslové sušenky pouze polámte na větší kousky, nemusíte je mixérem mixovat na jemný prášek a ovoce nakrájejte na menší kousky.
  3. Celou hmotu navrstvíme do misky s fólií a pěkně uhladíme. Odložíme do chladničky ztuhnout na několik hodin a pak dort pomocí fólie vyjmeme z misky.
  4. Krájíme ostrým nožem a můžeme servírovat. Název hrk hrk znamená, že je nejen připraven velmi rychle, ale i to, že z talíře zmizí vysokou rychlostí a můžete se „hrk hrk“ pustit do přípravy nového dortu.