Brambory jako příloha k masu není nic neobvyklého. Co ale, když se tyto dvě ingredience spojí dohromady? Vyzkoušejte si i Vy připravit tento skvělý a rychlý recept se zapečenými bramborami a mletým masem. Nakrmíte celou rodinu a ta se bude oblizovat až za ušima!
Co budete potřebovat?
- 1 kg brambor
- 1 cibuli
- 400 g hovězího masa
- 25 g másla
- 5 PL smetany
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Maso a cibuli si nakrájejte na menší kousky.
- Poté si maso i cibuli rozemelte v mlýnku na maso.
- Brambory oloupejte, nakrájejte a uvařte v osolené vodě.
- Mleté maso osolte, opepřete a pak ho osmažte na pánvi. V případě, že je masová směs sušší, doporučujeme přidat malé množství vody.
- Z hrnce s bramborami vylijte vodu a přidejte do něj máslo – brambory rozmačkejte na kaši.
- Formu na pečení vystelte pečícím papírem a potřete ho slunečnicovým olejem.
- Na dno rovnoměrně rozložte polovinu množství brambor.
- Následně na ně vyložte mleté maso a poté přikryjte druhou polovinou brambor. Pokud chcete mít dobře rozloženou vrstvu brambor, použijte dřevěnou, nebo silikonovou špachtli.
- Brambory potřete smetanou, na níž se během pečení vytvoří křupavá kůrka.
- Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte dozlatova.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Trápí Vás problémy se zažíváním? Vyzkoušejte tento úžasný detoxikační drink!