Vyzkoušejte si doma připravit Pastýřský masový koláč! Tímto receptem určitě potěšíte i mužskou část rodiny!

Brambory jako příloha k masu není nic neobvyklého. Co ale, když se tyto dvě ingredience spojí dohromady? Vyzkoušejte si i Vy připravit tento skvělý a rychlý recept se zapečenými bramborami a mletým masem. Nakrmíte celou rodinu a ta se bude oblizovat až za ušima!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • 1 cibuli
  • 400 g hovězího masa
  • 25 g másla
  • 5 PL smetany
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Maso a cibuli si nakrájejte na menší kousky.
  2. Poté si maso i cibuli rozemelte v mlýnku na maso.
  3. Brambory oloupejte, nakrájejte a uvařte v osolené vodě.
  4. Mleté maso osolte, opepřete a pak ho osmažte na pánvi. V případě, že je masová směs sušší, doporučujeme přidat malé množství vody.
  5. Z hrnce s bramborami vylijte vodu a přidejte do něj máslo – brambory rozmačkejte na kaši.
  6. Formu na pečení vystelte pečícím papírem a potřete ho slunečnicovým olejem.
  7. Na dno rovnoměrně rozložte polovinu množství brambor.
  8. Následně na ně vyložte mleté ​​maso a poté přikryjte druhou polovinou brambor. Pokud chcete mít dobře rozloženou vrstvu brambor, použijte dřevěnou, nebo silikonovou špachtli.
  9. Brambory potřete smetanou, na níž se během pečení vytvoří křupavá kůrka.
  10. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte dozlatova.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Trápí Vás problémy se zažíváním? Vyzkoušejte tento úžasný detoxikační drink!