Z obyčejných palačinek se stane ohromná dobrota. Do těsta přidejte TOTO. Nikdy jste nejedli tak chutné palačinky

Máte rádi palačinky a často si je děláte jen tak? Mohou se po nich vaše děti utlouci? Pokud ano, tak zpozorněte. Máme pro vás připraveny recepty na palačinky, které jste ještě nejedli. Buďte si jistí, že až je ochutnáte, nebudete chtít už jíst jiné. Tak dobré tyto palačinky jsou, a to do nich jen stačí přidat například obyčejnou minerální vodu. Pojďte si to sami vyzkoušet.

Palačinky, které svět nejedl

Palačinky jsou oblíbenou pochoutkou po celém světe. Každý je dělá podle svého oblíbeného receptu, který si střeží v tajnosti. My se s vámi ovšem podělíme o několik receptů, které vás doslova dostanou. Především děti vás budou milovat, až jim je uděláte. Stačí jen přidat pár netradičních ingrediencí a palačinkový zázrak je na světě.

Těsto, mléko a minerálka

Vše začíná už u prvního receptu. Na první pohled se jedná o klasický výčet ingrediencí, nicméně se tam nachází jedna, která se rozhodně u palačinek nedá považovat za tradiční. Připravte si tedy: 500 g mouky, 500 ml mléka, 250 ml minerální vody, 3 polévkové lžíce oleje, 4 vejce, 6 lžic cukru a sůl. Poznali jste netradiční ingredienci? Ano, je jí minerální voda. Samotný postup je následující.

Čtěte také: Kupovanou šlehačku už nikdy. Podle tohoto receptu se přesvědčíte o tom, že domácí šlehačka je 100x chutnější a lahodnější. A příprava? Rozhodně nic složitého. Naopak!

Pomocí mixéru rozšlehejte vejce, přidejte sůl, cukr a vše dobře promíchejte. Do směsi přilijte horké mléko, minerálku a olej a míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Poté začněte postupně přidávat mouku, dokud nebude těsto vyloženě homogenní. Těsto pak nechte 15 minut stát na teplém místě. Následně palačinky osmažte na pánvi bez oleje, každou stranu 30 vteřin.

Jedlá soda na scéně

Máme tu druhý recept, který je opět něčím ozvláštněný. Pro jeho přípravu budete potřebovat následující ingredience: 400 g cukru, 700 ml kečupu, 6 vajec, sůl, 100 ml oleje a 2 lžičky jedlé sody. Samotná příprava je velmi jednoduchá.

Do misky vložte vejce, sůl, cukr a vše pomocí mixéru promíchejte. Přidejte jedlou sodu, připravený kečup a olej. Promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs těsta. Poté začněte postupně přidávat mouku, dokud nevznikne nadýchané těsto. Palačinky smažte na pánvi bez oleje.

Palačinky na vodě

Pro třetí netradiční recept si připravte: 500 g mouky, 6 lžic másla, 1 l vody, 4 lžíce cukru, 4 vejce, sůl a 100 ml oleje. Poté postupujte následovně. V misce rozmixujte vejce, přidejte sůl, cukr a vodu. Promíchejte a postupně přidejte mouku, dokud těsto nebude hladké a jemné. Palačinky smažte na oleji na mírném ohni.

Droždí v hlavní roli

Na poslední netradiční recept si připravte: 500 ml mléka, 600 g mouky, 6 vajec, 2 lžičky sušeného droždí, sůl, 6 lžic cukru a 250 ml oleje. Při přípravě postupujte následovně. V misce rozmíchejte cukr, sůl a mléko. Ve druhé misce smíchejte mouku a droždí. Mléčnou směs postupně nalijte do mouky a míchejte, dokud nebude směs homogenní. Rozmixujte si vejce, přidejte k nim olej a směs nalijte do těsta s moukou. Míchejte, dokud nebude těsto hladké a jemné. Palačinky osmažte na mírném ohni na pánvi bez oleje.