Že nejde připravit koláč bez pečení? Velký omyl těch, kteří neznají tento recept. Připravte pochoutku pro sebe a své hosty. Vás zaujme jednoduchost, ostatní zase chuť ovoce a dalších unikátních ingrediencí

Když se mluví o pečení koláče, většinou končí všechny recepty tím, že se musí dát do trouby. V tomto případě je tomu jinak. Ukážeme si recept na nepečený koláč. Jelikož trouba není nutností, zaujme především celková jednoduchost receptu. To zároveň nijak nesnižuje jeho chuť. Kdo ho vyzkouší, ten potvrdí, že je skvělý. A to jak díky ovoci, tak i dalším zajímavým surovinám. Jaké to jsou?

Co budete na tento nepečený dort potřebovat?

Tento dort se nepeče z klasického těsta, které vznikne smícháním mouky. Tomu odpovídá také soupis surovin. Těsto je nahrazeno něčím jiným. Říci však musíme i to, že zaujme i několik ostatních ingrediencí. Ty však výrazně prospějí chuti. Co si připravit?

  • 50 sušenek
  • ¼ másla
  • ½ hrnku cukru
  • 40 ml smetany ke šlehání
  • 250 g sýrů mascarpone
  • 2 hrnky mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 banány

Jak vznikne těsto? Jednoduše

Těsto se povede i bez pečení, a to jednoduše tak, že nejprve vezmete sušenky, které nalámete, vhodíte do mixéru a potom rozdrtíte. Když z nich bude hrubší prášek, začnete je důkladně míchat s máslem. Vše začne tuhnout a vy získáváte pevnou hmotu, kterou je ono vámi požadované a potřebné těsto. Jakmile je hotové, dejte ho na 1 hodinu chladit do lednice.

Čtěte také: 7 triků, pomocí kterých nabudíte Váš mozek, když to potřebujete nejvíce!

Připravte si smetanový krém

Mezi tím, co těsto tuhne si můžete připravit smetanový krém. Ten není nijak složitý. Vezmete připravenou smetanu, ve které rozmícháte cukr a dále také sýr mascarpone. Jakmile vznikne hmota požadované konzistence, dáte jí také pořádně vychladit do lednice a pustíte se do třetí fáze daného nepečeného dortu.

Poslední fází je vaření pudinku

Záměrně vybíráme nejsnadnější variantu, která je založena na využití pudinku v prášku. Ten se jednoduše smíchá s mlékem a dá se vařit. Buď na sporák, nebo je možné použít mikrovlnnou troubu. Když je pudink hotový, nechte ho chvíli chladnout při pokojové teplotě a nachystejte si ostatní suroviny.

Můžete kompletovat

Vezměte formu a do ní dejte připravené těsto. Nebojte se použít sílu k tomu, aby bylo důkladně upěchováno a vytvořilo pevný základ. Následně dejte na těsto polovinu smetanového krému, který důkladně rozetřete. Na tuto vrstvu patří na kolečka nakrájené banány. Vše zalijte již chladným pudinkem a když začne tuhnout, dejte na něho druhou část smetanového krému. Potom by měl tento dort zamířit na několik hodin do lednice, čímž vznikne pevnější konzistence, vhodná ke krájení. Tím je hotovo a  vy můžete ochutnat. Dobrou chuť.