Zkuste zajímavé „brambory v rukávu“. Jedná se o recept, jak obyčejnou přílohu v podobě brambor povýšíte na něco, co bude milovat každý. Nikdy už je nebudete připravovat jiným způsobem

Těžko byste hledali populárnější přílohu, než jsou právě brambory. Důvody jejich obliby jsou celkem jasné. Brambory jsou všude k mání, stojí pár korun, stejně jako dobře chutnají. Kladem je také to, že perfektně zasytí. Nesmíme opomíjet, že jejich kladem je také velmi snadná příprava, která spočívá v jejich uvaření. Zde se však zastavíme a podíváme se na možnou alternativu. Na recept, kterým jsou brambory v rukávu. Uvidíte, jak se dá z obyčejných brambor udělat neobyčejné jídlo.

Co budete na brambory v rukávu potřebovat?

I když název jako takový může znít celkem zvláštně, rozhodně se nemusíte ničeho obávat. A to z toho důvodu, že samotný výsledek bude dokonalý. A ani seznam surovin není zase až tak neobvyklý. Podívejte se, co budete potřebovat.

  • 1 kilogram brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička hořčice
  • 1 hrst čerstvé petrželky

Tolik k tomu hlavnímu. Ještě je třeba připravit si další věc, ve které budete brambory připravovat. Není to ani hrnec, ani to není plech. Jedná se o zapékací sáček. Právě podle něho je recept označován jako brambory v rukávu. Máte? Můžete se pustit do přípravy.

Čtěte také: Zde je to, co o Vás prozrazuje tvar Vašich nehtů! Umožní Vám to lépe a snadněji poznat ostatní!

Připravte si brambory

První krok receptu je spojený s přípravou brambor. Tedy s tím, že byste je měli nejprve důkladně oloupat a následně je také omýt. Pokud máte brambory ranné, je zde možnost připravit je i ve slupce. V tu chvíli je ale třeba je dobře očistit. Jakmile máte brambory připravené, je na místě nakrájet je na čtvrtky. To proto, aby se následně lépe propékaly a nemuselo se na chystání čekat jakkoliv dlouho.

Brambory je třeba ochutit

Jakmile máte brambory nachystané, již je můžete vložit do mísy. A to z toho důvodu, abyste je dokonale dochutili. A to všemi ingrediencemi, které jste si nachystali. Do menší misky prolisujte česnek, přidejte hořčici, dále vložte nasekanou petržel a eventuelně další koření, podle vaší chuti. Vše důkladně promíchejte. Jakmile máte, nalijte tuto směs k bramborám a ty dokonale promíchejte, aby se kořenící směs dostala ke každému kousku brambory. Nechte chvíli odležet, díky čemuž se chutě propojí a brambory je dále nasáknou.

Vložte do pečícího sáčku a můžete začít s přípravou

Co je následný krok? Připravené brambory vložíte do pečícího sáčku. Tedy do onoho tajemného rukávu, který se vám dost možná nezdál a nevěděli jste, o čem je řeč. Jakmile jsou zde, nezapomeňte sáček dokonale uzavřít a udělat do něho několik drobných děr, aby mohla unikat pára.

Brambory vložte do trouby

Potom už ho jenom vložte do trouby. Optimální teplota je spíše vyšší, a to v rozmezí 180 – 200 stupňů Celsia. Pokud se máme podívat i na dobu pečení, tak je to 30 – 60 minut, hlavně podle teploty a také podle velikosti brambory. Jakmile uvidíte, že brambory začínají vypadat chutně a že musí být hotové, již je můžete z trouby vyjmout a můžete je ihned podávat. Uvidíte, že brambory v rukávu jsou receptem, na kterém si stoprocentně pochutnáte.