1.Fantastický banánový nepečený dezert z máslových sušenek
Budeme potřebovat:
2 bal. vanilkový pudink, 700 ml studeného mléka, 1/3 šálku arašídového másla, 240 ml smetany na šlehání, 27 ks máslových sušenek, 3 banány, 60 g čokolády, 2 šálky moučkového cukru, 1/4 šálku másla, 1 lžička vanilkové esence, 2 lžíce mléka.
Postup:
V malém množství mléka rozmícháme pudinkové prášky. Zbylé mléko dáme ohřát na oheň. Když mléko vře, přidáme rozmíchané pudinkové prášky, arašídové máslo a uvaříme hustý pudink. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a vařečkou ji přimícháme k pudinku. Připravíme si malou formu, dno vyložíme sušenkami, navrstvíme pudinkový krém, poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe sušenky, navrstvíme zbývající krém, poklademe na kolečka nakrájené banány a uložíme poslední vrstvu sušenek. Na vrch navrstvíme čokoládový krém, který připravíme následovně: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a necháme ji mírně vychladnout. Přidáme moučkový cukr, máslo, vanilku a nakonec přilijeme mléko. Vymícháme do krémové hmoty. Odložíme do chladničky ztuhnout a můžete podávat. Dobrou chuť!
2.Nepečený piškotová dort s banány
Budeme potřebovat :
1 bal. piškoty, 1 bal. sladká smetana ke šlehání 33 %, 2 bal. zakysaná smetana, cukr podle chuti, 2 ks banány, kakao na posypání
Postup :
Sladkou smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a přidáme obě kyselé smetany. Osladíme cukrem podle chuti. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe piškoty, navrstvíme krém, banány a takto postup opakujeme, dokud nemineme všechny suroviny. Poprášíme kakaem a odložíme na celou noc do chladničky. Dobrou chuť !
3.Nesmrtelný nepečený smetanový dezert , připravený za 5 minut
Budeme potřebovat :
45 ks dlouhé dětské piškoty, 1 kg zakysaná smetana, 250 g kr. cukr, 1 bal. vanilkový cukr, 600 g ovoce podle chuti, 250 – 500 ml smetana ke šlehání.
Postup :
Zakysanou smetanu utřeme s kr. a vanilkovým cukrem. Připravíme si formu, na dno poklademe dlouhé dětské piškoty, navrstvíme smetanu s cukrem, poklademe trochu ovoce a postup opakujeme, dokud nemineme všechny suroviny. Odložíme do chladničky ztuhnout. Nejlepší je připravit tento dezert večer, nechat ho odpočívat celou noc v chladničce. Tehdy piškoty změknou a všechny chutě se dokonale propojí. Na talíři podáváme s vyšlehanou šlehačkou a ovocem. Dobrou chuť !
4.Nepečené mraveniště s banánem
Budeme potřebovat :
600 g perníky v čokoládě nebo obyčejné piškoty, 600 g zakysané smetany, 100 g moučkového cukru, 2 ks banány, mleté vlašské oříšky, kokos, čokoláda na ozdobu.
Postup :
V misce smícháme zakysanou smetanu s cukrem a pořádně vymícháme metličkou. Nejdříve poklademe na polovinu překrojené perníky rovnou na tác ( ty namočíme do zakysané smetany ). Mezery mezi jednotlivými perníčky vyplníme smetanou. Posypeme kokosem a mletými oříšky. Poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe perníky nebo piškoty namočené do smetany, znovu vyplníme mezery smetanou a takto postup opakujeme, dokud nemineme všechny suroviny. Vrch posypeme strouhanou čokoládou a odložíme do lednice nejlépe na celou noc. Dobrou chuť!
5. Dvoubarevné nepečené řezy
Budeme potřebovat :
1 bal . bebe sušenky mléčné, 1 bal. bebe sušenky kakaové, 1 bal . vanilkový pudink, 250 ml mléka, 125 g másla, 80 g moučkového cukru, 250 g měkkého tvarohu.
Postup :
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme tvaroh a vychladlý pudink. Takto připravenou nádivkou spojujeme střídavě kakaové a mléčné sušenky. Nakonec natřeme zbylou nádivkou. Potřeme i stěny dezertu. Dáme do ledničky celou noc a krájíme šikmým řezem. Dobrou chuť![hana-code-insert name=’Dole‘ /]
6.Nepečený broskvová dort
Budeme potřebovat:
1 bal. světlé kulaté piškoty, 1 bal. tmavé kulaté piškoty, 1 konzerva kompotovanými broskví, 5 kelímků zakysané smetany, 2 bal. ztužovač šlehačky, 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce Granka, čokoládová rýže na ozdobení.
Postup:
Do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme ztužovač šlehačky a moučkový cukr. Utřeme hustý krém. Na dno dortové formy poklademe tmavé piškoty, které jemně pokapeme šťávou z broskvového kompotu. Na piškoty dáme třetinu smetanového krému. Krém rovnoměrně rozetřeme. Na první vrstvu krému poklademe tmavé a světlé piškoty. Na druhou vrstvu poklademe piškoty, na tenké plátky nakrájené kompotované broskve, navrstvíme druhou třetinu krému, rovnoměrně ho rozetřeme a poklademe znovu tenké plátky ovoce. Poklademe piškoty plochou stranou nahoru a do zbylého smetanového krému přidáme granko a promícháme. Tmavá krém navrstvíme na piškoty a pěkně uhladíme. Vrch ozdobit dvoubarevnou čokoládovou rýží a zakryjeme celou dort alobalem a odložíme do chladničky. Dobrou chuť!
7.Nepečený nutellový zákusek
Budeme potřebovat:
250 g kakaové sušenky. 40 g másla, 100 ml broskvový džus, 30 g čokoládový prášek pro přípravu horké čokolády. Krém: 250 g smetanový sýr (mascarpone, filadelfie, …), 50 g moučkového cukru, 150 g nutely, 500 ml smetany na šlehání a na vrch budeme potřebovat 150 g čokolády, 150 ml smetany na šlehání.
Postup:
Sušenky pomocí mixéru rozmixujeme na jemný prášek, přidáme čokoládový prášek a postupně přidáváme rozpuštěné máslo střídavě s džusem (můžeme zvolit i multivitamin nebo meruňku). Připravenou směs rukama utlačíme na dno formy o průměru 26 cm (dno vyložte pečícím papírem) a odložíme do chladničky ztuhnout. Nutellu rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Smetanový sýr spolu s moučkovým cukrem utřeme do hladké hmoty. Hmotu rozdělíme na 2 části. Polovinu vyšlehané šlehačky přidáme do smetanového sýra utřeného s cukrem, druhou polovinu přidáme k rozpuštěné Nutella. K vymíchání nutelu spolu se šlehačkou přidáme druhou polovinu smetanového sýra s cukrem a promícháme. Smetanu na polevu zahřejeme (pozor, nevaříme!) A odstavíme z ohně. Přidáme na Kuks nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Na základ navrstvíme bílou nádivku, na bílou navrstvíme tmavou a na vrch navrstvíme připravenou polevu ze smetany a čokolády. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!
8.Nepečené 3bit řezy
Budeme potřebovat:
1 bal. karamelové salko, máslové sušenky. Na krém budeme potřebovat: 500 ml mléka, 3 (4 šálky kr. Cukru, 200 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce bramborového škrobu a na vrch budeme potřebovat 750 ml smetany na šlehání, 3 bal. Ztužovače šlehačky, 3 lžíce kr . cukru a čokoláda na strouhání.
Postup:
Připravíme si formu na pečení o velikosti 25 x 31 cm. Dno vyložíme sušenkami. Zalijeme karamelovým Šálek a pěkně uhladíme. Znovu navrstvíme sušenky. 250 ml mléka přivedeme do varu a v druhé polovině rozmícháme cukr, mouku a škrob. Když nám mléko vře, přidáváme za stálého míchání druhou mléčnou směs a uvaříme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme vychladlou mléčnou hmotu. Navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme. Poklademe sušenky. Smetanu ušleháme spolu se ztužovačem do tuhé šlehačky, navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice a necháme ztuhnout (pokud chceme mít smetanovou vrstvu celkem tuhou, přidáme 1 balíček práškové želatiny). Před podáváním vrch ozdobíme strouhanou čokoládou. Dobrou chuť!
9.Rychlý nepečený jahodově banánový dezert, připravený za 15 minut
Budeme potřebovat:
24 ks dlouhé dětské piškoty, jahody, banány, 1 bal. vanilkový pudink, 1 bal. jahodový pudink, 6 lžic kr. cukru, 700 ml mléka.
Postup:
Klasicky uvaříme vanilkový a jahodový pudink, ale z mléka o objemu 350 ml, které jsme osladili 3 lžícemi cukru. Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky. Banán nakrájíme na kolečka. Připravíme si formu, vyložíme ji potravinářskou fólií, na dno poklademe piškoty, navrstvíme polovinu vanilkového pudinku, poklademe jahody, navrstvíme polovinu jahodového pudinku, poklademe piškoty, navrstvíme vanilkový pudink, poklademe banány, navrstvíme jahodový pudink a znovu poklademe piškoty. Odložíme na minimálně 5 hodin do chladničky ztuhnout a můžeme podávat. Dobrou chuť!
10.Famózní nepečené ovocné řezy
Budeme potřebovat:
250 g máslové sušenky nebo bebe, 5-6 ks banány, 1 l mléka, 2 bal. čokoládový pudink, 1 bal. vanilkový pudink, 250 g jemný tvaroh, 8 lžic kr. cukr, 2 bal. vanilkový cukr, 500 ml smetana ke šlehání, 2 lžíce moučkový cukr, 1 kelímek zakysané smetany, skořice na posypání, kulaté dětské piškoty a mandarinkový kompot.
Postup:
Na menší plech poklademe sušenky, poklademe na polovinu překrojené banány a zalijeme je mírně vychladlým čokoládovým pudinkem (Puding: 1/2 l mléka rozdělíme na 2 části, jednu vylijeme do hrnce, přidáme 4 lžíce kr. Cukru a přivedeme do varu. Mezi tím v druhé části mléka rozmícháme 2 čokoládové pudinky a za stálého míchání vlijeme do vroucího mléka a vaříme do zhoustnutí). Na pudink znovu poklademe vrstvu sušenek, poklademe okapané mandarinku. Sušenky můžete potřít i šťávou z mandarinek. Připravíme si druhý pudink – z půl litru mléka, vanilkového pudinkového prášku, kr. cukru a vanilkového cukru uvaříme pudink, necháme ho vychladnout a do vychladlého přidáme tvaroh. Mixérem spojíme. Krém navrstvíme na mandarinky, poklademe piškoty a na vrch navrstvíme šlehačku s moučkovým cukrem, do které jsme přidali zakysanou smetanu a mixérem krátce spojíme. Vrch před podáváním ozdobit skořicí. Ještě před podáváním odložíme koláč do lednice ztuhnout na 6 hodin (nebo nejlépe na celou noc). Dobrou chuť!