I vy někdy sledujete kulinářské umění se zatajeným dechem? Profesionální kuchaři dokáží jedním tahem oloupat jablko nebo dokonce jedním pohybem oloupou vajíčko natvrdo. Také znají triky, jako při krájení cibule neplakat a vytvářejí úžasné jídla a zákusky, které jsou ozdobou jejich kuchyně. Dnes jsme si pro vás připravili některé triky, které se mohou do kuchyně hodit i vám.
Jogurtové pusinky
Jogurtové pusinky jsou velmi chutné, a co je důležité, jedná se o zdravou svačinu, kterou ocení zejména ti nejmenší. Je to velmi jednoduché. Jogurt dáme nejprve do plastového sáčku nebo do cukrářské stříkačky a na papír na pečení vytvarujeme mini pusinky. Pak je stačí vložit na hodinu do mrazáku a máte na stole nádherný a zdravý pokrm. Skvělé! Koho by to napadlo?
Jako při krájení cibule neplakat?
Triků, které vyřeší tento problém, je mnoho, ale já mám jeden ověřený. Před samotným krájením vložím cibuli asi na 15 minut do mrazáku a až následně ji kraje. Ještě jsem nevyronila ani jednu slzu. Znáte i nějaké jiné ověřené rady? Dejte nám vědět v komentářích.
Jak jednoduše oloupat vajíčko natvrdo
Zde existuje také mnoho rad, ale o této jste možná ještě neslyšeli. Když dáme vajíčka do vody, stačí k nim přidat jeden-dva plátky citronu. Loupání vám půjde od ruky. Mimochodem, 1/2 lžičky jedlé sody přidané do vody během vaření funguje stejně dobře.
[hana-code-insert name=’video‘ /]
Jak péct bez vajíček
Chystáte se péct koláčky nebo jiné pečivo? Došli vám vajíčka a nechce se vám chodit ze obchodu? Zkuste použít banán. Poměr je následující: 1 vajíčko = 1/2 banánu. Chuť nebude o nic horší, jen navíc nemusíte použít tolik cukru.
Perfektní káva
Tento trik ocení všichni milovníci kávy nebo všichni ti, který bez šálku espressa jednoduše nevstanou z postele. Při přípravě ke kávě přidejte špetku soli a skořice. Sůl pomáhá zbavit kávu hořkosti a skořice dodá skvělou chuť a vůni.
Jak rozkrojit jablko bez nože
Je to jednoduché. Stačí, když nejprve zakruťte stopkou tak, aby sama přirozeně odpadla. Pak je to už jen o správném uchycení. Jablko uchytíme do obou rukou a trochu ho potoční, abychom zjistili, jak se nám drží nejlepší. Pak už jen stačí jablko oddělit na dvě části tak, aby se predelilo jako při krájení – podélně vedle střídce.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
[sociallocker]
Rychlé loupání česneku
Chcete-li, aby bylo loupání česneku jednodušší, vložte ho na 15 sekund do mikrovlny. Uvidíte, jak vám to usnadní život.
Nejchutnější paprika
Při nákupu papriky se dívejte na její konec. Pokud vidíte 3 hrboly, jedná se o „mužský“ rod, a pokud uvidíte 4 hrboly, jedná se o „ženský“ rod. „Ženské papriky“ jsou mnohem sladší a je lepší je používat v kuchyni, dokud jsou ještě čerstvé. „Mužské papriky“ jsou žilnatějšímu a mají výraznější chuť. Jsou skvělé jako ingredience navíc do různých jídel.
Krájení bez nože
Napadlo vás někdy na krájení použít napnutou nit? I někteří nejlepší světoví kuchaři občas krájí takto.
Loupání brambor
Pokud neradi loupete čerstvé brambory, máme pro vás řešení. Nejprve je třeba udělat jeden řez kolem celého bramboru. Následně brambory v hrnci zalijeme horkou vodou a uvaříme je. Horkou vodu vylijeme a zalijeme je studenou. Pak už jen stačí brambory vyvléci ze slupky. Jednoduché, že? Nejlépe to funguje u nových bramborách, které mají tenkou slupku.
Líbí se vám tyto rady a triky do kuchyně? Určitě se o ně podělte i se svými přítelkyněmi a sdílejte tento článek.
[/sociallocker]