I vy někdy sledujete kulinářské umění se zatajeným dechem? Profesionální kuchaři dokáží jedním tahem oloupat jablko nebo dokonce jedním pohybem oloupou vajíčko natvrdo. Také znají triky, jako při krájení cibule neplakat a vytvářejí úžasné jídla a zákusky, které jsou ozdobou jejich kuchyně. Dnes jsme si pro vás připravili některé triky, které se mohou do kuchyně hodit i vám.
Jogurtové pusinky
Jako při krájení cibule neplakat?
Jak jednoduše oloupat vajíčko natvrdo
[hana-code-insert name=’video‘ /]
Jak péct bez vajíček
Perfektní káva
Tento trik ocení všichni milovníci kávy nebo všichni ti, který bez šálku espressa jednoduše nevstanou z postele. Při přípravě ke kávě přidejte špetku soli a skořice. Sůl pomáhá zbavit kávu hořkosti a skořice dodá skvělou chuť a vůni.
Jak rozkrojit jablko bez nože
Je to jednoduché. Stačí, když nejprve zakruťte stopkou tak, aby sama přirozeně odpadla. Pak je to už jen o správném uchycení. Jablko uchytíme do obou rukou a trochu ho potoční, abychom zjistili, jak se nám drží nejlepší. Pak už jen stačí jablko oddělit na dvě části tak, aby se predelilo jako při krájení – podélně vedle střídce.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
[sociallocker]
Rychlé loupání česneku
Nejchutnější paprika
Krájení bez nože
Loupání brambor
Pokud neradi loupete čerstvé brambory, máme pro vás řešení. Nejprve je třeba udělat jeden řez kolem celého bramboru. Následně brambory v hrnci zalijeme horkou vodou a uvaříme je. Horkou vodu vylijeme a zalijeme je studenou. Pak už jen stačí brambory vyvléci ze slupky. Jednoduché, že? Nejlépe to funguje u nových bramborách, které mají tenkou slupku.
Líbí se vám tyto rady a triky do kuchyně? Určitě se o ně podělte i se svými přítelkyněmi a sdílejte tento článek.
[/sociallocker]