3 způsoby, jak získat hnojivo pro rostliny ze své kuchyně

Většina lidí vodu po uvaření těstovin, vajec, brambor a dalších potravin jednoduše vylije do dřezu. U některých surovin je to velká škoda, protože i samotná voda vám může hodně pomoci při péči o vaše rostliny doma i na zahradě. Představíme vám tři druhy vody po vaření, kterou byste neměli vylévat. Místo toho ji využijte znovu a podpořte růst svých rostlin.

Reklama

Vejce

Vaječné skořápky obsahují stejné množství živin a vitamínů jako samotná vejce. Vápník a další živiny jsou prospěšné nejen pro lidi, ale také pro rostliny. Právě toho můžete vodu po uvaření vajec využít při zalévání. Skvěle se hodí nejen pro pokojové květiny, ale také na zahradu. Jen si pamatujte, že žádná voda, kterou použijete na rostliny, nesmí obsahovat sůl.

Brambory

Škrob z brambor má mnoho využití v domácnosti. Kromě toho je voda z vaření brambor ideální pro květiny, protože obsahuje živiny, jako je hořčík, fosfor nebo železo. Nejen, že působí jako hnojivo pro rostliny, ale zároveň ji můžete použít na plevel. Stačí mírně teplou vodu nastříkat pomocí rozprašovače na plevel, který chcete odstranit ze své zahrady.

Těstoviny

Asi vás to nikdy nenapadlo, ale také voda z těstovin je velmi prospěšná jako hnojivo. Obsahuje škrob, který můžete využít při pěstování květin, mytí nádobí nebo změkčení sušené zeleniny. Vodu po vaření můžete snadno použít znovu a využít ji na maximum. Nejen, že si ušetříte peníze za vodu, ale také budete jednat velmi ekologicky.

Reklama

Přírodní hnojivo je vždy nejlepší volba

Všechny rostliny alespoň jednou za čas potřebují podpořit ve svém růstu. Na trhu najdete obrovské množství hnojiv na všechny typy květin. Pravdou je, že za ně nemusíte utrácet své peníze. A nemusíte ani přinášet do svého domova další chemikálie. Mnohem lepší je použití přírodních variant, které máte doma po ruce. Ušetříte si peníze i zdraví. Nikdo by neměl mít doma chemii, pokud to není nutné. A v tomto případě to rozhodně nutné není.

Zdroj: santeplusmag.com

Reklama