6 důvodů proč v létě nevyhazovat slupky od melounu

Určitě všichni milujeme si v horkých letních dnech dopřát něco ledového.
A není nad čerstvý vychlazený meloun, který dobře osvěží a dodá tělu i
potřebné vitamíny.

Reklama

Už dost dlouho se spekuluje zda je meloun ovoce nebo zelenina. Co myslíte?
Ano je to zelenina. Ačkoliv ho chápeme jako ovoce, obsahuje 98% vody.
Dále vitamíny jako je C,A, hořčík a draslík.
Většina z Vás určitě ani neví, že právě melounové šlupky se dají krásně využit a nemusí
skončit v odpadkovém koši.

.:Důvody proč:.

1. Zvýšení libida
Podlé výzkumu se poukazuje na to, že meloun může pomoci mužům s mírnou až středně těžkou erektilní dysfunkci. Mužské libido pomáhá díky citrulinovým aminokyselinám.
Určitá studie ukázala, že L-citrulin může zlepšit erekci bez vedlejších účinků,
které mohou být spojeny s viagrou.

Reklama

2. Krevní tlak
Jestli-že máte problémy s krevním tlakem nebojte se sníst celý meloun a to i se slupkou.
Podle výzkumu se ukázalo, že meloun disponuje doplňky, které mají tu schopnost kontrolovat Váš krevní tlak.

3. Úbytek váhy
Zjistilo se, že díky citrulinu dochází k menšímu přibývání na váze a to až o celých 30%.
Citrolin způsobuje snížení únavy svalů. Což napomáhá třeba sportovcům.
A dokáže lépe řídí hmotnost.

[hana-code-insert name=’google‘ /]4. Bojuje proti volným radikálům
Podle časopisu Journal of the Science of Food an Agriculture můžete najít
sloučeniny citrulinu v melounové kůře. A ta napomáhá vyhnat volné radikály
a dostat škodlivé toxiny z těla.

5. Zdravá prostata
Meloun je skvělým zdrojem pro lykopen. Lykopen je antioxidant, který napomáhá
odvrátit rakovinu prostaty. Je ale potřeba další výzkum, který by stanovil přesný vztah
mezi lykpenu a prevencí rakovinu.
Močopudné vlastnosti melounu také napomáhají udržet močový trakt.

6. Zdraví pro oči
Meloun je skvělým zdrojem pro beta-karoten a tak melounová šťáva prospívá očím.
Disponuje kombinací vitamínu A + C. Ty jsou nezbytné pro Vaše tělo.

Jak si melounovou kůru připravit
Stačí si udělat Vaše oblíbené smoothie a přidat slupky.
A nebo jednoduše kousejte i bílé části kůry.

Reklama