7 nejlepších krémů do sladkých dezertů!

Dobrý krém je základem každého domácího zákusku, dorty nebo dobrého dezertu. Přinášíme vám tipy na 7 vynikajících krémů s jednoduchou přípravou, které budou ozdobou vašich sladkých pečených i nepečených dezertů.

Reklama

Pudinkový krém ze žloutek

potřebujeme:

  • 500 ml mléka
  • 200 g krystalového cukru
  • 1 lžičku vanilkového aroma (můžeme nahradit vanil. Cukrem)
  • 50 g hladké mouky
  • 4 žloutky

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem, vanilkou a moukou dohladka. Mléko přeložíme na plamen a přivedeme do varu. Do vařícího mléka vlijeme vaječnou směs a na mírném plameni vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Do vychladlého pudinku můžeme vmíchat kysanou smetanu, máslo, kokos nebo jiné přísady podle chuti.

Univerzální máslový krém

Reklama

z5sINBiy5nM

potřebujeme:

  • 250g másla
  • 4 žloutky
  • 150 g krystalového cukru
  • 1 lžičku vanilkového aroma
  • 100 g moučkového cukru

postup:

V parní lázni vyšleháme žloutky s krystalovým cukrem do zhoustnutí. Sundáme z plamene, necháme vychladnout.
Mezitím v samostatné misce ušleháme změklé máslo s práškovým cukrem. Do této směsi postupně přidáváme žloutkovou směs.
Vmícháme i vanilkové aroma a směs prošleháme ručním šlehačem, abychom získali nadýchanou krémovou konzistenci. Krém navrstvíme na vychladlé koláče nebo zákusky.

Krupicový krém

krupicový-krém

potřebujeme:

  • 2 šálky mléka
  • 4 lžíce krupice
  • 2 a ½ lžíce krystalového cukru
  • 100 g másla
  • 1 bal vanilkového cukru
  • 1 žloutek

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

postup:

V troše mléka si rozmícháme krupici s 1 lžičkou cukru. Zbylé mléko spolu s vanlkovým cukrem přeložíme na plamen. Když sevře, vmícháme do něj krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
Žloutek přendáme do misky spolu se zbylým cukrem a nad párou mícháme, dokud směs nezhoustne. Necháme mírně vychladnout a vešleháme máslo. Do této směsi vmícháváme po lžičkách vychladlou krupici tak, abychom získali nadýchanou konzistenci krému.

Krém z kondenzovaného mléka a likéru

5281383-3krem-s-varenoy-sguschenkoy

Potřebujeme:

  • 1 plechovku salka – vařeného
  • 250 g změklého másla
  • 40-50 ml oblíbeného likéru

 Postup:

Máslo utřeme s vařeným kondenzovaným mlékem dohladka a postupně vmícháme i oblíbený likér. Necháme vychladnout a můžeme používat do zákusků či dortů.

Jemný ovocný krém

Strawberry-Cherry-Cream-Cheese-Buttercream-2-600x350

Potřebujeme:

  • 250 g ovoce (borůvky, ostružiny, maliny, jahody …)
  • 300 g jemného tvarohu (případně krémového sýru)
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • Med – podle chuti (případně moučkový cukr)
  • 250 ml smetany na šlehání 33%
  • 300 ml ovocné šťávy
  • 1 lžíci želatiny v prášku

Postup:

Do mixéru vložíme omyté a osušené lesní ovoce, tvaroh, med a citrónovou šťávu. Rozmixujeme na jemnou hmotu.
Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a vmícháme ji do tvarohového krému.
Želatinu necháme nabobtnat v ovocné šťávě a pak zahříváním rozpustíme na plameni – nevaříme. Necháme chvíli vychladnout a pak ji vmícháme do tvarohovo-smetanového krému.

Tvarohový krém

rn2TDeONWIE-604x350

Potřebujeme:

  • 200 g plnotučného tvarohu
  • 2 lžíce medu
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 1 lžičku vanilkového aroma

postup:

Tvaroh propasírujeme přes síto a smícháme s medem a vanilkou. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a vmícháme do tvarohové hmoty.

Kokosový krém

coconut-cream-1024x768-623x350

Potřebujeme:

  • 70 g strouhaného kokosu
  • 400 g kondenzovaného mléka
  • 200 g másla
  • 200 g bílé čokolády
     

Postup:

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Směs necháme chvíli vychladit a následně přidáme kondenzované mléko – důkladně promícháme. Pak do krému přidáme kokos a opět důkladně promícháme.
Hotový krém přendáme do uzavíratelné nádoby a vložíme do lednice na 3-4 hodiny ztuhnout.
Krém je vynikající i na zdobení vašich sladkých pochoutek.

 

Reklama