1.
Indiánky v čoko polevě
Už jste dělali někdy tento dezert? Vypadá to, že to zvládne pouze zkušená pekařka, ale musím vám říct, že je to velmi jednoduché. Hlavním krokem je dobře vyšlehat bílky s cukrem a Vitacit a pak to už jde jako po másle.
Budeme potřebovat: 6 ks bílků, 200 g krupicového cukru, 1 bal. jahodový Vitacit,
Na polevu: 200 g čokolády na vaření, 80 g ztuženého tuku.
Postup:
[sociallocker]
Bílky, krupicový cukr a Vitacit šleháme asi 15 – 20 minut ve vodní lázni, který hrejeme na mírném ohni, aby se nám bílky neuvařily. Vzniklou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na piškoty. Necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne. Pak indiánky namáčíme do čokoládové polevy. Tu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření se ztuženým tukem.
[/sociallocker]
DALŠÍ RECEPT NA DALŠÍ STRANĚ ➔
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]