Řidička autobusu si všimla malých, osamělých dětí. Co udělala?

Obyčejný pracovní den se může proměnit velmi jednoduše na nevšední. Stačí, když se stane něco naprosto nečekaného. V dnešní době je mnoho lidí uzavřených do sebe a na ulici si nevšímají nikoho jiného. Většinou je to dobře, ale v některých případech byste měli být všímaví a pomáhat lidem, kteří to potřebují. Právě to se stalo řidičce autobusu v den, který na první pohled vypadal naprosto běžně.

Reklama

Řidiči umí skvěle odhadnout lidi i situace

Mnoho lidí podceňuje profesi řidičů autobusů. Pravdou je, že by se bez nich mnoho lidí nedostalo do práce ani do školy. Každý z nich zná svou trasu jako své boty a každý den potkají obrovské množství lidí. Díky tomu se naučí, jak je velmi rychle odhadnout. Za své znalosti a odpovědnost, kterou každý den mají, si rozhodně zaslouží uznání a tato řidička ještě více.

Reklama
Shutterstock

Jeannie Mitchellová si užívala běžný den v práci, když se jí obrátil vzhůru nohama. Najednou uviděla dvě malé děti, které šly po chodníku. Jednomu z nich byl asi rok a druhému pět let. Rodiče ani jiný dospělí se v jejich blízkosti nenacházeli. To jí přišlo velmi divné, protože v Americe děti většinou po ulici nechodí samy. Rozhodně ne takto malé děti.

Okamžitě zastavila autobus

Jeannie ihned  zastavila a vystoupila z autobusu. Na první pohled zjistila, že jsou obě děti ztracené. Zeptala se jich, kam mají namířeno. Starší dítě vysvětlilo, že odešli od chůvy a snaží se dostat k příbuznému, který žije nedaleko jejich domu. Bohužel se po cestě ztratily a nyní netuší, kde jsou nebo kam mají jít. Jeannie ihned zavolala policii, která našla jejich rodiče a dostala je do bezpečí.

Reklama

Video se stalo virální na sociálních sítích

V každém autobuse je bezpečnostní kamera. Díky tomu se video z této situace dostalo na sociální sítě a okamžitě obletělo celý svět. Kdyby řidička autobusu nebyla tak všímavá a dobrotivá, děti mohly bloudit po ulici celé hodiny bez pomoci. Mohlo se jim také něco stát, protože šlo o velmi malé děti. Naštěstí vše dopadlo dobře a dostaly se bezpečně ke své rodině.

Zdroj: viralomania.com

Reklama